52.000 de lei este suma plãtitã de autoritãtile locale de la Petrila pentru realizarea procesului de dezinfectie a strãzilor din localitate.
Primarul localitãtii, Vasile Jurca a anuntat cã toate strãzile sunt incluse într-un amplu proces de dezinfectie pentru a preveni rãspândirea coronavirusului.
Potrivit achizitiei, la Petrila procesul de dezinfectie se va realiza la ”Primãrie 1/ zi; SVSU 1/sãptãmânã Impozite si taxe locale 1/zi; Politia localã 1/ zi; scoli, grãdinite, liceu – o datã; Parcuri si locuri de joacã 1/zi; Statii de îmbarcare 1 /zi; SPLAS 1/ zi; Scãri de bloc si alei intrare”.
La Petrila, spãlarea strãzilor si a trotuarelor cu solutie de apã cu clor se face cu personalul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã.
”Am considerat extrem de necesarã aceastã mãsurã si o vom face zilnic, pânã la reglementarea situatiei. Respectarea regulilor de igienã se impune inclusiv în mediul exterior, evitati aglomeratiile si iesirile în aceastã perioadã!”, a trasmis, Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Cosmin BACIU