Un amplu proces de dezinfectie a scãrilor de bloc a început, încã de duminicã, la Petrosani. Autoritãtile locale au luat aceastã mãsurã pentru a preveni rãspândirea noului virus.
Sunt dezinfectate scãrile de bloc, strãzile, trotuarele, spatiile de joacã din tot municipiul Petrosani. Pandemia de coronavirus s-a rãspândit si în România.
De altfel, municipiul Petrosani este un focar de COVID-19. Pentru a limita cât mai mult numãrul de îmbolnãviri, edilii de la Petrosani au actionat prompt.
”Am fãcut dezinsectia scãrilor de bloc, operatiune care o vom continua pentru cã nu am putut face totul într-o zi. Am intrat pe mai toate stãzile si trotuarele din municipiul Petrosani, dar existã posibilitatea sã nu fi ajuns chiar pe toate. Aceastã operatiune de dezinfectie cu apã si clor va continua pe o perioadã de douã sãptãmâni. Au fost dezinfectate toate bãncile din parcuri, din centrul civic si de la scãrile de bloc si tot ceea ce înseamnã mobilier stradal”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Potrivit autoritãtilor locale, 1.100 de scãri de bloc sunt dezinfectate în aceste zile. Substantele dezinfectante folosite vor respecta cerintele Anexei 3 la Ordinul ministrului sãnãtãtii si presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice. Autoritãtile le recomandã cetãtenilor sã evite deplasãrile si sã rãmânã în case. Este cel mai eficient mod de a preveni rãspândirea temutului virus.
Pentru dezinfectia celor 1100 de scãri de bloc autoritãtile locale au cumpãrat substante dezinfectante în valoare de 27.000 lei.
Cosmin BACIU