Termocentrala Mintia îsi securizeazã sistemele informatice. Putin peste 10.000 de lei sunt alocati pentru ,,Serviciu de protectie antivirus a sistemelor de calcul din infrastructura informatica” a Sucursalei Electrocentrale Deva.
”Protectia antivirus va fi furnizatã în regim de serviciu de securitate si nu în regim de licentiere software. Software-ul ce stã la baza serviciului trebuie sã suporte atât platforma Windows cât si platforma Linux. Astfel, el trebuie sã poatã rula pe toate versiunile de Windows apãrute din anul 2001 încoace, atât pentru sistemele server, cât si pentru cele client. De asemenea, el trebuie sã suporte atât sisteme de operare pe 32 de biti cât si pe 64 de biti. Interfata sistemului de securitate trebuie sã fie în limba românã (pentru clienti, servere, consolã de administrare). La fel, tot în limba românã trebuie sã fie si manualele sistemului (de instalare, de administrare, etc.)”, aratã documentatia.
Durata comenzii este 12 luni, începând de la data de 01.03.2020. Este nevoie de astfel de sisteme de protectie având în vedere faptul cã termoncetrala de la Mintia este o unitate de sigurantã nationalã.
Cosmin BACIU