Primãriile îsi suspendã activitatea cu publicul, spitalul le cere bolnavilor sã evite prezentarea în urgentã, iar Complexul Energetic Hunedoara, cel mai mare angajator, ca si INSEMEX Petrosani au impus mãsuri restrictive si le cer angajatilor lor sã sune la numerele de urgentã, dacã apar probleme.
Institutul National  INSEMEX si-a luat mãsurile de precautie conform procedurilor în vigoare. Ca urmare, s-a decis suspendarea cursurilor de perfectionare pentru o perioadã de minim 30 de zile. De asemenea, s-au luat mãsuri sporite de protectie a personalului propriu, conform regulilor trasate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgentã. În plus, cei din conducere spun cã au demarat actiunea de identificare a angajatilor ale cãror sarcini se preteazã a fi îndeplinite la distantã.
Primãria Municipiului Petrosani anuntã cetãtenii cã toatã activitatea cu publicul este sistatã pânã în 23.03.2020 la toate sediile institutiei:
– sediul Primãriei
– Directia de Asistentã Socialã
– Politia Localã
– Taxe si Impozite
– Serviciul Public Local de Evidentã a Persoanelor
– Bazinul de înot
– Biblioteca Municipalã
– Cinematograful Serban Ionescu
– Centrul de Informare a Cetãteanului
– Serviciul Public Administratia Pietelor/birouri.
Activitatea se va desfãsura exclusiv prin telefon, e-mail si fax.
Aceste mãsuri sunt luate în urma evolutiei situatiei epidemiologice pe teritoriul României si al municipiului Petrosani, precum si în urma sedintei Comitetului Local de Situatii de Urgentã.
Complexul Energetic Hunedoara îsi sfãtuieste angajatii sã se adreseze prin telefon, dacã au nevoie de diverse acte, la fiecare unitate minierã în parte, tocmai pentru a evita contactul direct între oameni. „Solicitantii vor comunica datele de contact (telefon, adresã de e-mail) unde urmeazã sã primeascã informatiile sau la care li se va comunica data la care se vor prezenta pentru ridicarea documentului de la poarta Societãtii sau a sucursalei emitente, fãrã a mai fi necesar accesul în interiorul clãdirii.”, se aratã în comunicatul remis de conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
Diana Mitrache