Municipalitatea Petrosani a achizitionat 2000 de litri de clor pentru a spãla strãzile, trotuarele, dar si mobilierul stradal.
Cantitatea de clor va fi suplimentatã pentru a se acoperi toate zonele municipiului. Mãsura este absolut necesarã a anuntat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, în conditiile în care un numãr mare de  persoane infectate cu noul coronavirus a fost înregistrat în municipiul Petrosani.
“Cel putin timp de douã sãptãmâni, începând de luni, (n.r. astãzi) vom spãla cu apã si clor strãzile, trotuarele si bãncile din oras, sau cât timp va fi necesar, pânã la depãsirea crizei actuale”, a declarat edilul. Pe de altã parte, Iacob-Ridzi a intrat în autoizolare la domiciliu dupã ce mai multi lideri PNL au fost infectati cu noul coronavirus.
”Vineri, la ora 10.30 am convocat sedinta Comitetului Local pentru Situatii de Urgentã Petrosani în calitatea pe care o am de presedinte al CLSU, tocmai pentru a lua unele mãsuri pentru limitarea pe cât posibil a numãrului cazurilor de infectare cu COVID – 19. La ora 10.45 sedinta s-a încheiat. Nu a fost o conferintã de presã, asa cum în mod eronat s-a precizat în spatiul public. (…) La ora 12.30 am aflat cã este posibil sã fi intrat în contact cu unele persoane care ar fi fost în contact la rândul lor cu senatorul Vergil Chitac, confirmat vineri pozitiv cu noul coronavirus si imediat m-am autoizolat la domiciliu, anuntând acest lucru celor de la Directia de Sãnãtate Publicã, potrivit procedurilor. (…) Nu mi-as permite sã pun în pericol pe nimeni, niciun cetãtean al acestui oras sau pe oricine altcineva. Am doi copii cu sãnãtatea cãrora nu mi-as îngãdui mie în primul rând sã mã joc în niciun moment, asa încât orice speculatie pe aceastã temã este nu doar neadevãratã, ci departe de orice fundament real”, a precizat primarul municipiului Petrosani. Specialistii i-au recoltat edilului probe pentru coronavirus, vineri, însã nu primise rezultatele.
Maximilian Gânju