O femeie de 58 de ani, colegã de salon cu tânãra de 26 de ani confirmatã cu coronavirus în spitalul din Petrosani, a fost transferatã la sectia Infectioase a Spitalului din Vulcan.
Medicilor, însã, nu li s-a spus cã a stat cu acea femeie în salon si, ca atare, initial a fost tratatã doar pentru boala de care suferã. Abia târziu, personalul a aflat pe surse neoficiale si acum se iau mãsuri fãrã precedent si  în acest spital.
Personalul medical de la Vulcan nu a stiut mai nimic despre pacienta transferatã de la sectia de neurologie a Spitalului de Urgentã de la Petrosani. Au internat-o la Infectioase, cu o altã afectiune si astfel, mai multi oameni au putut sã intre în continuare în contact cu aceasta, pânã ce a putut fi izolatã.
„Ne-a fost trimisã de pe sectia Neurologie de la Petrosani. Pacienta este în vârstã de 58 de ani, cu o boalã cerebrovascularã, ea ajungând pe compartimentul de îngrijiri paleative a Spitalului Municipal Vulcan.  Pacienta a fost internatã, noi nestiind despre ce este vorba. Noi, ulterior am aflat din surse neoficiale, cã a fost internatã în  perioada 5 – 6 martie, în acelasi salon cu pacienta confirmatã de ieri cu infecsie cu coronavirus”, a spus dr Ingrid Darcy, medic infectionist la Spitalul din Vulcan.
Spitalul si-a luat imediat mãsuri si medicii spun cã acum femeia este stabilã, însã, se asteaptã sã fie testatã ca sã se confirme sau infirme diagnosticul de infectie cu coronavirus.
„Pacienta nu prezintã nicio simptomatologie  respiratorie. Este izolatã într-un salon, singurã si nu a mai intrat în contact cu niciun alt bolnav. Personalul medical care se ocupã de aceastã pacientã intrã în contact cu ea cu echipament corespunzãtor. Nu de la început, însã, s-a întâmplat asta, noi nestiind despre ce este vorba”, a mai precizat medicul Ingrid Darcy.
Pânã la aflarea vestii cã ar exista suspiciuni rezonabile, femeia de 58 de ani a intrat, doar la spitalul din Vulcan, în contact cu o asistentã, medicul de serviciu si îngrijitoarea de curãtenie. În schimb, la Petrosani a stat pe sectia de Neurologie pânã la transferul ei în ziua de marti.
Directia de Sãnãtate Publicã a Judetului Hunedoara este în Valea Jiului si a declansat o anchetã epidemiologicã, inclusiv în acest caz, care va fi si testat pentru depistarea unei posibile infectii cu coronavirus.
Diana Mitrache