Specializãri în turism la Universitatea Petrosani

O nouã specializare în turism ar putea fi acreditatã la Universitatea din Petrosani. Singura conditie este ca studentii sã fie interesati de aceastã specializare.
Mãsura ar putea veni în contextul în care în strategia pentru dezvoltarea Vãii Jiului se pune accent pe turism. Revigorarea economicã a Vãii Jiului pune accent pe turism. Astfel, s-a  discutat de faptul cã Universitatea din Petrosani ar trebui sã  specializeze turisti în acest domeniu. Existã deja o specializare acreditatã, fiind vorba de economia comertului turismului si serviciilor. Dacã existã cereri s-ar putea acredita o nouã specializare în  turism.
”Suntem racordati la tot ceea ce s-a adunat din Valea Jiului ca informatie la întâlnirile care au avut loc. Avem deja o specializare, ECTS, care este si aici si la Hunedoara, tocmai ca sã pregãtim specialisti pentru dezvoltarea turismului. Dacã se impune si o altã specializare în turism suntem pregãtiti sã o acreditãm. În acest moment la ECTS avem o cerere destul de mare si, probabil, cã viitorul ne va genera o cerere si mai mare. Vom încerca sã suplimentãm locurile pe care le avem acordate de ARACIS, fie vom încerca sã acreditãm o nouã specializare tot în domeniul turismului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.
De altfel, Universitatea din Petrosani pregãteste si studenti care sã devinã antreprenori. În acest mod se încurajeazã dezvoltarea de noi afaceri si, ikmplicit crearea de locuri de muncã.
”Orice proiect care înseamnã dezvoltare economicã, dezvoltare industrialã, crearea de întreprinderi, firme, de start-up-uri este avutã în vedere si noi putem contribui la creraea acestora. Pe de o parte pentru cã avem preocupãri mai vechi prin care încurajãm si pregãtim studentii pentru aceste start-up-uri care înseamnã angajabilitate si apoi avem în vedere faptul cã noi putem, prin specializãrile pe care le avem, sã sprijinim viitoarele firme care se instaleazã sau suntem pregãtiti ca prin cursuri postuniversitare sp ne adaptãm la cerintele de pregãtire ale viitorilor specialisti ale activitãtilor care se preconizeazã a se derula în Valea Jiului”, a mai precizat sursa citatã.
Turismul încã nu este o alternativã viabilã la minerit, însã strategia pentru relansarea economicã a Vãii Jiului prevede cã o serie de mãsuri conexe pot dezvolta zona
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Specializãri în turism la Universitatea Petrosani

  • 11 martie 2020 la 19:41
    Permalink

    Felicitari !!! Turismul si protectia mediului sunt necesare la Universitate Petrosani .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.