Clãdirile industriale din municipiul Lupeni vor fi redate circuitului. Este un proces care nu se va realiza de pe o zi pe alta, ci în decursul anilor care urmeazã.
Este, în principal vorba, de clãdirile care au apartinut companiilor miniere. Autoritãtile locale de la Lupeni încearcã preluarea acestora pentru a le reintroduce în circuitul economic.
”Noi detinem foarte putine clãdiri industriale, mare parte din ele sunt ale celor de la CEH, iar împreunã cu ei încercãm sã le ecologizãm pentru a fi mai atractive. În acest moment nu aratã prea bine din punct de vedere estetic. Împreunã cu celalalte institutii vom reusi sã la pregãtim pentru a face ceva în  locurile respective”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Totodatã, au fost deja parcursi pasi concreti în ceea ce priveste clãdirile în care au functionat punctele termice din Lupeni. Fostele puncte termice vor fi concesionate sau închiriate celor care doresc sã reqalizeze activitãti productive.
”Am avut un regulament în sedinta de Consiliu prin care dãm în chirie sau în concesiune PT-uri care vor fi scoase la licitatie si avem niste criterii reglementate. Îi rugãm pe cei interesati de aceste foste puncte termice sã vinã sã se intereseze la noi la primãrie sã vadã dacã îndeplinesc conditile  pentru a intra la licitatie. Ne intereseazã cã pentru aceste PT-uri sã vinã firme care au multi angajati pentru a putea sã reusim sã reparãm si sã îngrijim aceste puncte termice. Existã anumite criterii si punctaje si totul va fi foarte transparent si cine doreste sã participe o poate face cu toatã încrederea”,  a mai precizat sursa citatã.
În acest fel, edilii se asigurã de faptul cã se încaseazã sume de bani la bugetul local, dar si de faptul cã aceste clãdiri pot fi reabilitate, astfel încât sã se si schimbe aspectul exterior.
Cosmin BACIU