Pensiile nu pot fi recalculate, pentru cã nu existã softul necesar. Este declaratia deputatului Ilie Toma, fost sef al Casei de Pensii Hunedoara. Deocamdatã, responsabilii întocmesc actele pentru a licita achizitionarea acestui program.
Ilie Toma, deputat în parlamentul României a sustinut la Deva o conferintã de presã în care a declarat cã pensiile nu pot fi recalculate din cauza softului inexistent.
„Acel nou soft trebuie achizitionat si dat spre folosintã lucrãtorilor din casele de pensii. În primul rând, nu avem softul – mi s-a spus cã (procedura, n.r.) este undeva la construirea caietului de sarcini si începerea licitatiei”, a precizat Ilie Toma.
Deputatul hunedorean mai spune si cã întârzierea are ca scop împingerea datei la care vor fi majorate pensiile, deoarece nu s-ar dori majorarea veniturilor pensionarilor.
Prevederile Legii 127/2019 ar fi condus la o majorare a veniturilor a aproximativ 5 milioane de oameni, din care peste 110.000 sunt ale unor pensionari din judetul Hunedoara.  Procesul de recalculare ar fi trebuit sã se încheie la finalul anului 2021 si necesitã un efort bugetar de circa 80 de miliarde de lei.
Diana Mitrache