Proiectul pentru micsorarea pretului apei din Valea Jiului nu se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean. Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara a convocat sedinta ordinara pentru luna noiembrie, insa pe ordinea de zi nu se regaseste initiativa consilierului judetean Haralambie Vochitoiu.

Acesta din urma a strans semnaturi de la locuitorii din Valea Jiului pentru a scadea pretul apei. Se pare ca initiativa sa nu a dat roade, astfel, ca proiectul de hotarare nu exista pe ordinea de zi de la CJH.

”Istoria” pretului apei

Cu totii stim ca pretul apei in Valea Jiului este foarte mare si nejustificat fata de multe alte regiuni ale tarii, chiar daca multa lume poate spune ca aici la noi apa curge de pe toti muntii.

Problema costului unui metru cub de apa a fost, este si va fi in continuare un subiect de disputa pentru zona noastra, care dupa cum bine se stie este o zona foarte saraca din punct de vedere financiar. Toata lumea vorbeste si promite marea cu sarea si de ani de zile ca aceste lucruri se vor schimba in bine dar pana acum sunt doar povesti.

Toata lumea se zbate in ultima vreme ca va rezolva acesta problema majora pentr Valea Jiului, binenteles cei care au nevoie de voturile cetatenilor pentru alegerile care urmeaza sa aiba loc, dar deja lumea incepe sa fie satula doar de promisiuni desarte de la niste oameni care nu au facut altceva decat au promis, mintit ca sa ajunga unde trebuia pe spinarea simplilor cetateni care au sperat in mai bine.

Dar cea mai infocata persoana care promite de ani de zile ca pretul apei va scadea, este si probabil ca va ramane toata viata, consilierul judetean Haralambie Vochitoiu, dar in acelasi timp si candidatul PP-DD pentru Senat. In timpul scurt care a mai ramas pana la alegerile din luna decembrie, avand in vedere ca Haralambie Vochitoiu se afla pe listele electorale si are nevoie de voturi, s-a apucat sa stranga semnaturi de la oameni  pentru a depune, in forul judetean, un proiect de hotarare prin care sa fie redus pretul apei din Valea Jiului, daca ati fi crezut ca pentru altceva, va inselati..

Noi ne intrebam daca Vochitoiu nu s-a saturat sa dezbata aceeasi problema peste tot unde merge pentru ca si asa se pare ca nu poate face nimic sa sensibilizeze organele abilitate pentru a micsora pretul apei in Valea Jiului. Mai rau este ca dupa atata timp nici populatia nu mai este sensibilizata si nu mai raspunde cu atata drag la apelurile domniei sale.

Ajungem la concluzia ca lumea este satula de astfel de oameni, indiferent de coloratura politica pe care o au, si care doar asteapta sa fie votati si sa ajunga unde trebuie, la caldurica, procedeul repetandu-se la fiecare alegeri care au loc la noi in tara.

Raul IRINOVICI