Patru deveni au dat o spargere la o halã ce apartine unei societãti comerciale din municipiul Deva, de unde au furat doi acumulatori auto, un generator de curent si mai multe scule electrice  profesionale.
Furtul a fost anuntat de angajatii unitãtii, iar politistii au organizat o actiune în urma cãreia i-au prins pe suspecti.
Este vorba de patru bãrbati cu vârste cuprinse între 18 si 38 de ani, toti cercetati pentru furt calificat. În plus, unul dintre ei, un tânãr în vârstã de 18 ani, din Deva, este cercetat si pentru conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, acesta fiind cel care a transportat bunurile sustrase, dupã comiterea faptei. Cei patru au fost retinuti pentru 24 ore si au fost depusi în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã din cadrul Politiei Municipiului Deva, potrivit IPJ Hunedoara. Judecãtorii au decis arestarea  preventivã a trei dintre suspecti, respectiv V. Gheorghe, S. Vasile si P. Nicolae. Politistii deveni au efectuat si o perchezitie la imobilul detinut de un bãrbat de 48 de ani, din municipiul Deva.
Individul este suspectat si cercetat pentru infractiunea de tãinuire. Acesta ar fi achizitionat de la doi dintre bãrbati bunuri sustrase, desi stia cã sunt furate din hala societãtii comerciale. În urma acestei actiuni, politistii au reusit recuperarea a peste jumãtate din prejudiciul cauzat, care este estimat la 12.500 de lei. Si complicele a fost retinut preventiv.
Maximilian Gânju