S-a instalat panica in Spitalul de Urgenta din Petrosani si o serie de oameni au inceput sa devina suspiciosi, dupa ce a aparut un zvon potrivit caruia în spital ar exista un bolnav cu temutul virus. A fost o alarm? falsa, spun medicii specialisti de la DSP, care au lamurit, prin intermediul unui comunicat de presa, situatia existenta la SUP.
„Cu privire la situatia persoanelor aflate in autoizolare la domiciliu monitorizate telefonic, conform procedurilor, de catre DSP-jud.Hunedoara, va transmitem urmatoarele:
– la aceasta ora sunt in monitorizare 114 persoane, din care 2 persoane sunt internate, o persoana la Spitalul de Urgenta Deva( s-au recoltat o proba pentru depistarea virusului Corona ca urmare a consultului in UPU Deva in data de 05.03.2020) si o persoana internata la Spitalul de Urgenta Petrosani care prezinta acutizarea unei afectiuni cronice la nivelul coloanei vertebrale (izolata corespunzator). Si pentru aceasta persoana internata la Spitalul de Urgenta Petrosani, s-a aplicat amenda contraventionala deoarece a parasit autoizolarea la domiciliu si nu a anuntat nici DSP jud. Hunedoara si nici Serviciul de Urgenta 112 de faptul ca prezinta o acutizare a unei afectiuni preexistente, iar acest lucru impune un consult medical si parasirea domiciliului pentru a se prezenta la consult.
– In data de 05.03.2020 DSP jud. Hunedoara in colaborare cu Politia jud. Hunedoara, a aplicat doua amenzi contraventionale pentru 2 persoane care nu au respectat autoizolarea la domiciliu”, se arat? in comunicatul remis presei de DSP si semnat de dr Cecilia Birau, purtator de cuvant al institutiei.