Valea Jiului va avea o clasã de sportivi, gata sã facã parte din elita nationalã a unui sport pentru gentlemeni.  Antrenorul echipei Stiinta Petrosani spune cã a primit aprobãrile necesare si urmeazã sã porneascã un adevãrat maraton, prin care sã convingã tinerii cã a uca rugby este cu adevãrat potrivit pentru un tânãr.
Deja s-au fãcut scenarii si existã posibilitatea ca, în Valea Jiului sã fie creatã pepiniera unor sportivi de care vom mai auzi. Planurile antrenorilor de la rugby vizeazã elevii de liceu, iar la unul dintre colegiile de aici va fi înfiintatã o clasã specialã cu profil rugby. Pentru început, a fost aprobat profilul.
„Acest prim pas este unul mic pentru noi, dar unul mare pentru Valea Jiului, în contextul în care apare un nou centru de excelentã pe harta sportivã din România. Clasa specialã de rugby implicã 26, sau 28 de elevi sportivi, care vor avea un program special. Se vor educa si se vor  pregãti în spiritul sportiv. Vor merge la scoalã, vor avea douã materii specifice sportului nostru, pregãtire teoreticã sportivã si pregãtire practicã sportivã”, a spus Adrian Costache, antrenor Stiinta Petrosani.
Este un proiect îndrãznet pe care, Adrian Costache, cel care coordoneazã acum echipa, îl vede de viitor si totul va începe cu o caravanã prin scoli. Iar dacã si copiii vor gãsi în salã totul pregãtit pentru o partidã de rugby, se vor alãtura mult mai usor proiectului. Asta pentru cã selectia va avea loc la scolile generale, la absolventii claselor a VIII-a, care vor fi antrenati în primul lor joc cu balonul oval, direct la ei la scoalã.
Diana Mitrache