Dãnut Anghel, este candidatul PNL pentru functia de primar al municipiului Vulcan si  presedintele Organizatiei PNL Vulcan. Iar cum s-a aflat de decizia sã de a candida, în spatiul public au apãrut si speculatiile.
Tocmai din acest motiv am decis sã facem urmãtorul interviu, pentru a spune lucrurilor pe nume, iar oamenii din Vulcan sã-l cunoascã pe Dãnut Anghel:
1. De ce ati decis sã candidati la functia de primar al municipiului Vulcan?
Fac parte din echipa PNL Vulcan, unde am ocupat functia de vicepresedinte al organizatiei, imediat dupã alegerile din 2016 când am fost ales consilier local. La sfârsitul anului 2019, în urma unui sondaj comandat de organizatia judeteana am iesit ca favorit în rândul vulcanenilor. Candidez deoarece vãd un oras care se degradeazã continuu, exista multã tristete. Constat cã dupã cele patru mandate detinute de aceeasi persoanã, care s-a plimbat aproape la toate partidele aflate la putere, municipiul Vulcan a rãmas rãstignict, parcã, în trecut. Având în spate un partid politic puternic, cu sigurantã pot aduce în consiliul local oameni competenti care si-au dat acceptul de a lucra cu mine. Stiu cã oamenii sunt cei care dau viata unei localitãti, si de aceea voi încerca sã creez conditiile pentru a pãstra cetãtenii existenti în oras si, de ce nu, chiar pentru a atrage noi locuitori. Îmi doresc cã Vulcanul sã devinã o localitate dinamicã, în care pãrintii sã îsi poatã creste în sigurantã copiii, tinerii sã se bucure de facilitãtile unui oras modern, iar persoanele vârstnice sã aibe parte de un mediu linistit.
Si, fãrã falsã modestie, cred cã a venit timpul unei persoane mai tinere, cu viziune si atitudine pentru ca municipiul Vulcan sã se poatã dezvolta
2.Ce planuri aveti din momentul când ajungeti primar?
Sunt de pãrere cã lucrurile trebuiesc fãcute cu bunã intentie, cu cinste si cu credinta.Orice Strategie de conducere a localitãtii trebuie sã plece de la realitãtile lumii în care trãim. În primul rând trebuie avut în vedere cã în urmãtorii 10 ani, ca urmare a politicii UE de protectie a mediului (reducerea emisiilor de carbon) minele din Valea Jiului se vor închide, cum, de altfel, si încetarea arderii de cãrbune pentru producerea de energie electricã. Astfel, în scurt timp, vor dispãrea locuri de muncã de la trei unitãti de pe raza municipiului Vulcan, mina Vulcan, termocentrala Paroseni si Preparatia Coroesti. În prezent se desfãsoarã lucrãri de închidere a minei Paroseni.Toate acestea înseamnã disparitia principalelor locuri de muncã din Vulcan. Nu vreau sã mã lansez în sloganuri mãrete fãrã legãturã cu realitatea si nu îmi propun sã vin cu proiecte bombastice, nerealiste, imposibil de realizat. Asa cum am spus la început, trebuie sã ne pliem pe realitate si sã fim pragmatici.
Îmi propun sã ating câteva tinte absolut necesare, ca de exemplu:
– Atragerea investitorilor pentru crearea de noi locuri de muncã, prin mãsuri de încurajare a antreprenoriatului
– Realizarea de proiecte în turism, ceea ce constituie o mare oportunitate pentru noi;
– Încurajarea productiei din fermele si gospodãriile locale;
– modernizarea si asfalatarea drumurilor ;
– dezvoltarea retelei de utilitãti, canalizare, gaz, iluminat public;
– schimbarea imaginii orasului prin refacerea fatadelor a cât mai multor clãdiri….
– Mãsuri ferme pentru sigurantã locuitorilor prin supraveghere video, dar si cu ajutorul organelor de ordine, etc
– crearea unui adãpost pt câinii comunitari.
Toate acestea se pot realiza utilizând fondurile locale cât si fonduri de finantare care pot fi  accesate (structural, europene) sau guvernamentale.
3 În spatiul public s-a spus cã Organizatia PNL Vulcan are activitate zero
Dimpotrivã! Organizatia PNL Vulcan a fost foarte activã în ultima perioadã, începând cu Campania prezidentialã, unde a fost obtinut un procent notabil, urmând apoi toate celelalte actiuni: -sarbatorile de iarnã, Dragobetele, 1Martie urmând si 8 Martie.Toate actiunile întreprinse de organizatia noastrã aratã faptul cã echipa este unitã, iaractiunile vor continua, dar cu decentã si bun simt.
4 Cum comentati acuzatiile legate de existenta unui blat între Dãnut Anghel si Gheorghe Ile?
Da, am auzit despre aceste afirmatii de genul blat ori întelegeri dintre PNL Vulcan/ Anghel si PSD/Ile. Pot sã vã spun si sã le transmit tuturor locuitorilor din Vulcan cã sunt speculatii ieftine care nu sunt sustinute. Nu sunt un om individualist, am fãcut opozitie într-un Consiliu Local cu majoritate PSD, în care orice initiativa ne era respinsã din start. Acuzatiile aduse de Dl . Marinescu atât mie personal, dar si echipei PNL nu demonstreazã decât faptul cã acesta este mâna moartã a lui Ile! De ce în loc sã sprijine PNL a decis sã pãrãseascã chiar acum organizatia si sã loveascã din nou în PNL? Simplu! Ca sã îl ajute, de fapt, pe Ile. Oare nu Marinescu e mâna moartã a lui Ile si “hotul strigã hotii’’? A  denigrat si în 2016, când  l-a ajutat pe Gheorghe Ile rupând din voturile oamenilor cinstiti. Dezbinã si… nici mãcar nu poate conduce nimic. Din toate actiunile lui se vede cã nu are spirit de echipa si-si vede doar de interesele proprii. Nu a participat la actiunile PNL Vulcan din ultima perioadã, preferând sã actioneze solitar, oferind calendare si pliante pentru a capta atentia electoratului în mod individualist. Deci el nu este interesat deloc de partid, de organizatie. Am vãzut cã de câteva ori a solicitat unirea formatiunilor politice pentru a câstiga primãria, dar toate acestea ar trebui sã-l sustinã pe el si nu ar accepta altceva.