Acuzatii extrem de grave la adresa conducerii termocentralei Mintia. În cazanele de la Mintia ar arde pãmânt în loc de cãrbune. Sindicalistii de la Deva acuzã conducerea termocentralei de sabotaj.
”De la Voievozi, Oradea, se aduce pãmânt în loc de cãrbune, modificãrile pentru trecerea la cãrbune fãrã sulf si conformarea la mediu au fost încetinite, iar acum lipsa personalului pe sectiile cele mai importante, exploatarea Termomecanicã si Electricã, riscã sã ne oblige sã oprim de bunã voie centrala”, spune Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara.
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunostinta opiniei publice si a autoritãtilor statului faptul cã Termocentrala Mintia este supusã unui nou sabotaj, venit chiar din partea conducerii acesteia, prin lipsa asigurãrii personalului necesar pentru functionarea în conditii normale a activitãtii de productie si întretinere a instalatiilor energetice.
”Principalii vinovati pentru neasigurarea si completarea necesarului de personal pe termen scurt, mediu si lung se aflã încã la conducerea termocentralei. Asadar, pe lângã faptul cã Termocentrala Mintia nu a putut functiona în aceastã iarnã la capacitate maximã din cauza lipsei stocurilor de cãrbune, lucru ce a dus la realizarea unor venituri mult sub cele posibile, riscã acum sã îsi opreascã activitatea din cauza lipsei de personal fãrã ca responsabilii sã fie trasi la rãspundere. Conducerea termocentralei refuzã sã întocmeascã Planul de reorganizare pentru Termocentrala Mintia, care ar permite darea în platã a activelor viabile, cu toate cã pe data de 18.02.2020 au primit aceastã sarcinã chiar în cadrul Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Prefectura Hunedoara”, mai aratã Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.
În acest sens, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Guvernului României implicarea de urgentã pentru numirea unei echipe competente la conducerea Termocentralei Mintia care sã opreascã „detonarea” judetului Hunedoara. Cei de la Sindicat sustin cã vor depune plângeri penale pe numele celor care se fac vinovati de situatia actualã a CEH.
Cosmin BACIU