ONG-urile cer renuntarea la cãrbune, ministerul zice NU!

Ministrul propus al Economiei, Virgil Popescu, sustine cã România încã nu poate renunta la cãrbune. Oficialul a avut o întrevedere cu reprezenantii Bankwatch si cei ai Declic.
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre  Planul National Integrat în domeniul Energiei si Schimbãrilor Climatice 2021 – 2030.
Cei de la Declic si Bankwatch au solicitat renuntarea la cãrbune pânã în 2030, asumarea unei tinte mai mari pentru energie regenerabilã, reducerea emisiilor de serã si cresterea eficientei energetice.
”În cadrul discutiilor am transmis cã România este unul dintre primele state europene care au construit parcuri eoliene, în anii 2010-2011, când costurile erau mai mari decât în prezent. Totodatã, am precizat cã nivelul de ambitie cu privire la ponderea energiei din surse regenerabile a fost revizuit fatã de varianta actualizatã a PNIESC la 30,7%. Acest procent, 30,7% din capacitatea instalatã este o tintã ambitioasã. Trebuie sã avem echipament pentru a trece de la cãrbune la gaz, nu putem renunta la  cãrbune fãrã sã avem cu ce sã îl înlocuim. În primul rând trebuie fãcute investitii în  sistemul energetic, care trebuie vãzut în integralitatea lui”, a spus ministrul propus al Economiei, Virgil Popescu.
La întâlnirea de la sediul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri au participat Cãtãlina Hopârteanu, reprezentant Declic, Alexandru Mustatã, reprezentant Bankwatch si din partea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, doamna Daniela Nicolescu, secretar de stat si doamna Elena Popescu, director Directia Generalã Politici Energetice.

Sindicatele solicitã mentinerea activitãtilor energetice si a celor miniere
Presedintele CSN Meridian si Presedintele Sindicatului “Muntele” solicitã o mai bunã coordonare a institutiilor guvernamentale relevante pentru mentinerea activitãtii Complexului Energetic Hunedoara, atât din punct de vedere minier, cât si energetic, astfel încât sã se asigure securitatea energeticã a tãrii, prin garantarea stabilitãtii Sistemului Energetic National în partea de Vest si de Nord a României.
Presedintele Sindicatului “Muntele”, Darius Cîmpean, s-a întâlnit cu Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu si cu presedintele Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, Ion Popescu, în vederea identificãrii unor solutii pentru rezolvarea a 3 probleme importante de care depinde functionarea Complexului Energetic Hunedoara.
Este vorba de prelungirea de cãtre Transelectrica a termenului de acordare a Serviciilor Tehnologice de Sistem dincolo de data de 1 iulie 2020; elaborarea în regim de urgentã a hotãrârilor de guvern pentru ajutorul de stat dedicat lucrãrilor regresive de la Exploatãrile Miniere Lupeni si Lonea; formarea Complexului Energetic Valea Jiului din cele 4 mine (Lupeni si Lonea cu ajutor de stat, Vulcan si Livezeni fãrã ajutor de stat), Termocentrala Paroseni si o sucursalã de prestãri servicii.
Discutiile de la Minister si de la sediul CSN Meridian se adaugã demersurilor de pânã acum ale celor douã organizatii sindicale, fãcute pe lângã Parlamentul European cu Siegfried Muresan, Parlamentul României, Iulian Iancu, Consiliul Concurentei, Bogdan Chiritoiu si Autoritate Nationalã de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiritã.
Cosmin BACIU

Advertisements

7 comentarii la „ONG-urile cer renuntarea la cãrbune, ministerul zice NU!

 • 3 martie 2020 la 19:11
  Permalink

  cat timp mai are statul bani la buget vor merge si minele

 • 3 martie 2020 la 19:35
  Permalink

  Termocentrala Paroseni este modernizata de JAPONEZI si indeplineste toate conditiile de MEDIU . Vrem investitii la Minele viabile Livezeni si Vulcan .

 • 4 martie 2020 la 07:52
  Permalink

  Fra?ilor nu v-a?i întrebat oare unde este pontat acest lider de sindicat (campen) la mina Lupeni ?
  Subteran la brigada ?
  Nu cred pentru c? nu are loc pe galeria ce duce la locul de munca chiar daca ar incerca ar cauza probleme cu aerajul din cauza opturari debitului de aer

 • 4 martie 2020 la 09:35
  Permalink

  cat timp va tin alte orase in spate care mai contribuie la „buget”…..caci cu ce produceti voi local nu v-ati putea plati nici lumina stradala …..las ca se va face „regionalizarea” nu peste mult timp…..si ati dat de dracu….. oricum votati „aceeasi” administratie locala ….ca sa fiti „aceeasi” in „aceeasi situatie”

 • 4 martie 2020 la 14:54
  Permalink

  Te oftici fraiere ???

 • 4 martie 2020 la 22:55
  Permalink

  asi avea oare de ce sa ma oftic ???,….bea in continuare….ca doar aia e singura ta alternativa in „zona ta mirifica”……. doar cu asta sunteti cunoscuti in toata tara…..impreuna cu saracia lucie,infractionalitatea zilnica si depopularea masiva

 • 30 iunie 2020 la 16:44
  Permalink

  Am ramas mut la vederea celor doua animale grase din poza.

Comentariile sunt închise.