Deja doarme afarã în frig si se antreneazã pentru a participa la competitia pe care Tiberiu Useriu a câstigat-o în ultimii ani.
Vorbim despre  sportivul din Parâng, Toma Coconea, care acum sustine cã va pleca si el la Cercul Polar, cu sania, ca sã preia astfel stafeta de la Tibi, marcând astfel încã o bilã albã pentru proiectul Via Transilvanica.
Pe Toma îl gãsim cu parapanta, zburând prin curentii muntilor, de la Alpi în Pirinei si, chiar dacã nu îsi abandoneazã aceste proiecte, acum vine sã ne spunã cã va prelua stafeta de la bunul sãu prieten Tiberiu Useriu. Vrea la competitia de la Cercul Polar si ne spune cã acum deja se antreneazã pentru anul viitor.
„E una din dorintele mele. Eu am vorbit si cu Tibi, care mi-a prezentat foarte mult competitia si strategia si mi-a zis cum sã abordez antrenamentele. Am fost la un pas si în acest an, sã merg la Arctic, ca sã duc drumul  mai departe, ca sã alerg pentru proiectul Via Transilvanica, dar am fost cu imunitatea mai slabã. Trebuie sã fiu constient si, când mã simt pregãtit, o sã mã înscriu. Da, am dormit afarã, dar încã nu am fost pregãtit. Am fost rãcit cam mult timp si asa cã anul acesta nu am mers”, a spus Toma Coconea, atlet din Parâng.
Useriu a câstigat mereu aceastã cursã, iar din Valea Jiului cursa infernalã de la Cercul Polar, denumitã 6633 Ultra Arctic, îl are pe podium si pe Avram Iancu de la Petrosani. Proiectul lui Coconea, însã, va fi  dedicat traseului ce va delimita Via Transilvanica. Toma este ambasador, iar acest traseu national are ca punct de plecare Drobeta Turnu Severin, de la Podul lui Apolodor din Damasc. Via Transilvanica, initiata de Asociatia Tasuleasa Social si sustinuta de autoritatile din judetul Bistrita- N?s?ud este un drum turistic cu o lungime de 950 de km care va lega Drobeta Turnu Severin de Putna. Ruta care va traversa judetul Hunedoara va purta numele de TERRA DACO ROMANA (de la intrarea in Tara Hategului dinspre jud. Caras-Severin pâna la Orastie, la granita cu jud. Alba) si va m?sura 98 de kilometri.
Sunt 950 de km, pe teritoriul a 10 judete, printre care si Hunedoara.
Diana Mitrache