Tichete sociale cu scandal, la Petrosani

Decizia primarului din Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi, de a oferi tichete sociale batranilor care au pensii mai mici de 500 de lei, dar nu suficient de mici pentru a primi alimente UE, nu i-a convins cu una- cu doua pe consilierii USL sa voteze proiectul. Acestia au cerut sa vada tichetele inainte de a ridica mana.

S-au temut de o campanie electorala mascata si au cerut sa vada tichetele sociale inainte de a vota proiectul de hotarare privind acordarea unor tichete sociale pentru batranii cu pensia cuprinsa intre 401 lei si 500 de lei.

In total sunt 825 de persoane care ar beneficia de acest ajutor din partea primariei, in valoare de 50 de lei pentru fiecare batran. Opozitia din CL Petrosani a explicat ca nu vrea decat sa evite scandalul de la locale, cand distribuirea acestor tichete a ajuns in prime- time, din cauza mesajului imprimat pe aceste tichete, respectiv mentiunea „Cu gandul si cu sufletul mereu alaturi de dumneavostra”, semnat Primar Tiberiu Iacob Ridzi, care candida la un nou mandat de primar. In plus, s-a solicitat chiar ca aceste tichete sa fie distribuite doar dupa data de 11 decembrie, adica dupa incheierea alegerilor parlamentare.

Dupa mai multe discutii in contradictoriu, fiecare dintre tabere sustinandu-si punctul de vedere, proiectul a trecut in forma initiala, asta pentru ca PDL si PPDD formeaza majoritatea. Iar spiritele s-au calmat dupa ce edilii au explicat ca, practic, aceste tichete sunt cele tiparite in primavara cu ocazia Sarbatorilor Pascale, dar care nu au fost ridicate in termen de beneficiari si care expira la finele acestui an.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Tichete sociale cu scandal, la Petrosani

  • 12 noiembrie 2012 la 09:03
    Permalink

    Mai trebuia sa puna si poza cu el si sotia PPDD-ista pe banii petrosenenilor si era rezolvata campania electorala.Oricum mai urmeaza o pomana electorala pe bani de la bugetul local pe 1 Decembrie,cand Monica Ridzi sigur va servi fasolea,ca doar vrea la ciolan,dar de la PPDD este exclus.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.