Statiunea montanã Parâng va fi gazda unor serbãri destinate sfârsitului iernii. “Serbãrile zãpezii„ din Parâng au ajuns la editia a XVII-a, iar la actiuni vin iubitorii sporturilor de iarnã din întreaga tarã.
”Asociatia Schi Turism Montan Pro Parâng doreste sã organizeze concursuri sportive în zona turisticã Parâng, ce se vor derula sub egida “Serbãrile zãpezii”, editia a XVII-a si Cupa Pro Parâng editia a VIII-a, care au devenit în timp, evenimente cu renume printre manifestãrile care implicã sporturile de iarnã. Aceste concursuri se vor organiza în douã etape: proba de sanie pentru copii pânã la 18 ani si proba de schi alpin pentru copii si adulti, grupati pe zece categorii de vârstã”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Data concursului se va stabili în functie de stratul de zãpadã existent în statiunea montanã Parâng, dar si de conditiile meteo.
Consiliul Local al municipiului Petrosani a decis alocarea sumei de 1500 de lei pentru organizarea evenimentelor si totodatã s-a aprobat transportul gratuit cu telescaunul pentru participantii la cele douã competitii, edilul motivând faptul cã aceastã mãsurã este luatã având ”luând în considerare importanta sportului pentru tânãra generatie, precum si necesitatea promovãrii domeniului schiabil Parâng”.
Cosmin BACIU