Dupã ce Consiliul Judetean Hunedoara a majorat contributia anualã  pentru sustinerea activitãtii SMURD (de la 5 la 7 lei/locuitor al judetului/an), la  sediul administratiei judetene, s-a desfãsurat o întâlnire la care au participat reprezentantii Asociatiei Salvital SMURD, ai ISU Hunedoara,   paramedici si primari din judet.
Întâlnirea a avut drept scop identificarea solutiilor pentru ca serviciul sã functioneze în continuare, în contextul în care 24 de unitãti administrativ-teritoriale s-au retras din Asociatie în ultimii ani. Presedintele Asociatiei, Petru Mãrginean, a prezentat problemele cu care se confruntã paramedicii si a solicitat primarilor sã se implice pentru ca activitatea SMURD sã se desfãsoare în continuare.
Conducerea CJ Hunedoara a dat asigurãri cã administratia judeteanã va sustine serviciul, având în vedere cã sãnãtatea populatiei este o prioritate!
„Munca paramedicilor are o importantã socialã de exceptie. Asociatia Salvital a fost conceputã pe un efort din partea tuturor localitãtilor. Finalitatea e sãnãtatea, asigurarea interventiilor de urgentã si salvarea de vieti omenesti. Vã solicit sã analizati cu întelepciune faptul cã SMURD trebuie sã existe si sã aibe o activitate în slujba oamenilor, nu a unei sigle de partid”, a spus în interventia sa, Mircea Flaviu Bobora, presedintele CJ Hunedoara. La rândul sãu, Costel Avram,  administratorul  public al judetului Hunedoara, a subliniat cã trebuie gãsite solutii cu atât mai mult cu cât, legea prin care paramedicii ar fi putut face parte din structura Ministerului Afacerilor Interne, este blocatã.
„Parlamentul a votat legea pentru preluarea paramedicilor, presedintele a refuzat promulgarea. O comisie de la MAI s-a exprimat cã nu e de acord cu acest demers. Trebuie sã gãsim solutii. CJ Hunedoara a mãrit cotizatia, desi consilierii judeteni ai PNL s-au opus.  UAT-urile care s-au retras sunt conduse în marea lor parte de primari PNL. Nu stiu la ce s-au gândit. Paramedicii SMURD nu te întreabã din ce partid esti sau dacã localitatea în care intervin a plãtit sau nu cotizatia”, a spus Costel Avram. În urma discutiilor, o parte dintre primarii UAT-urilor care s-au retras si-au exprimat disponibilitatea de a redeveni membri ai Asociatiei Salvital. De asemenea, majoritatea primarilor prezenti au declarat cã sunt dispusi sã majoreze cuantumul cotizatiilor pentru ca activitatea SMURD sã continue. Urmãtorul pas convenit este convocarea unei Adunãri Generale a Asociatiei Salvital în cadrul cãreia sã fie prezentate transparent cheltuielile, majorãrile salariale propuse si necesarul pentru functionarea SMURD.