Suspect într-un dosar de valutã falsã, arestat preventiv în lipsã

Un cântãret de manele din Petrosani a fost arestat în lipsã pentru punere în circulatie de euro falsi.  Mandatul a fost emis de Judecãtoria Târgu Jiu iar bãrbatul se aflã într-un turneu în Germania si Austria.
Manelistul a fost arestat în lipsã dupã ce ar fi transmis, prin telefon, cã se aflã într-un turneu în Germania si Austria si se va prezenta la instantã pentru a fi audiat, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, magistratul a emis mandatul de arestare.
„Admite propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Târgu-Jiu. (…) Dispune arestarea preventivã a inculpatului zis Dan Pitic, cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de punere în circulatie de valori falsificate, pe o perioadã de 30 de zile, (…)”, a decis instanta. Individul este cercetat într-un dosar în care alti trei bãrbati din Alba si Timis au fost arestati, dupã ce ar fi fost prinsi, sãptãmâna trecutã, cu peste 90.000 de euro falsi. „S-a fãcut o propunere de arestare în lipsã a unui inculpat, în legãturã cu aceleasi aspecte, respectiv punere în circulatie de valori falsificate, întrucât rezultã din probe suspiciunea rezonabilã cã si acest inculpat a sãvârsit aceastã infractiune.
S-a emis mandat de arestare în lipsã, el nu s-a prezentat, nu a fost audiat în aceastã cauzã. Va fi prezentat în fata unui judecãtor sã confirme mandatul. A fost citat cu mandat de aducere la domiciliul mamei sale, din municipiul Petrosani, nu a fost gãsit. Au fost efectuate mai multe verificãri”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Târgu-Jiu. Anchetatorii spun cã între manelistul din Petrosani si ceilalti inculpati au existat întelegeri cu privire la bancnotele euro false plasate pe piatã.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.