Un sofer de 41 de ani, din judetul Caras Severin, a murit dupã ce masina pe care o conducea s-a izbit de un TIR. Vinovat de moartea soferului autoturismului pare a fi soferul autotrenului, care a iesit în drumul national fãrã sã se asigure corespunzãtor.
Politistii au stabilit cã soferul TIR-ului, un bãrbat de 50 de ani, din judetul Brasov, efectua o manevrã de întoarcere, dupã ce a iesit din parcare. „Un conducãtor auto în vârstã de 41 de ani, din judetul Caras Severin, care conducea un autoturism pe Drumul National 68, din directia Hateg – Caransebes, la iesirea din orasul Hateg, a intrat în coliziune cu un TIR condus de un bãrbat de 50 de ani, din judetul Brasov, care efectua o manevrã de întoarcere, dupã ce a iesit dintr-o parcare”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. În urma impactului, soferul autoturismului a decedat, el prezentând multiple fracturi, inclusiv la coloana cervicalã, mâini si picioare, conform Serviciului de Ambulantã Judetean Hunedoara. Traficul în zona accidentului a fost restrictionat temporar si dirijat pe rute ocolitoare. Politistii din Hateg au deschis un dosar penal si fac cercetãri pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpã.
Viteza – cauza unui alt accident rutier grav
Trei persoane au fost rãnite în urma evenimentului rutier. Din fericire, viata rãnitilor nu le este pusã în pericol. Accidentul a avut loc pe fondul vitezei foarte mari cu care circula un tânãr.
Evenimentul a avut loc pe fondul vitezei foarte mari cu care rula un tânãr din Deva, de 36 de ani. Autoturismul acestuia,  pe un carosabilul umed a derapat, iar prin derapaj a pãtruns pe sensul opus de circulatie, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara condusã regulamentar de un bãrbat de 35 de ani, tot din Deva. ”În urma impactului dintre cele douã autovehicule, autoturismul a fost proiectat cu partea lateralã-stânga într-un copac ornamental aflat în parcarea care mãrgineste bulevardul Nicolae Bãlcescu.  Din accidentul rutier a rezultat rãnirea usoarã a ambilor conducãtori auto si  a unui pasager din autoutilitarã, un bãrbat de 31 de ani, din municipiul Deva”, a informat IPJ Hunedoara. Politistii deveni au întocmit un dosar de cercetare penalã în acest caz iar vinovatul va fi anchetat pentru vãtãmare corporalã din culpã.
Maximilian Gânju