O asistentã si o îngrijitoare, sanctionate la Vulcan. Un medic cercetat preliminar

Un copil de numai câteva luni a fost externat din spitalul de la Vulcan cu o alergie severã la leucoplast, iar pentru asta vor fi sanctionati cei care au fost vinovati.
Conducerea spitalului de la Vulcan spune cã 3 oameni sunt vinovati, doi fiind  în faza în care urmeazã sã fie sanctionati, ancheta urmând sã scoatã la ivealã si ce rol a avut medicul ce a tratat copilul. „La ora actualã, sunt cercetate o asistentã si o îngrijitoare, disciplinar. Cercetarea preliminarã vizeazã si un medic”, a precizat dr. Cãtãlin Popa, manager Spitalul Vulcan.
În plus, se confirmã cã cea care i-a scos branula copilului  era doar o infirmierã si, în plus, spitalul va schimba si furnizorul de leucoplast. Asta, desi nu e prima datã când o fac. „Acestea sunt rezultatul unei alergii la leucoplastul folosit, pentru a fixa branula. Este o alergie care, de altfel,  este destul de frecventã la pacienti. Din acest motiv, furnizorul a si fost schimbat anul trecut. Comisia  considerã oportun ca, din nou, sã se aibã în vedere schimbarea tipului de leucoplast”, a adãugat si Ingrid Darcy, director medical Spital Vulcan.
Un copil de numai 5 luni de zile a fost externat cu o afectiune a pielii, dupã ce, timp de mai multe zile, a fost internat la spitalul din Vulcan si, pe bratul respectiv a avut montatã o branulã. Copilul a fãcut o alergie la leucoplast si acum la spital este în plinã desfãsurare cercetarea situatiei.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.