Un copil de numai câteva luni a fost externat din spitalul de la Vulcan cu o alergie severã la leucoplast, iar pentru asta vor fi sanctionati cei care au fost vinovati.
Conducerea spitalului de la Vulcan spune cã 3 oameni sunt vinovati, doi fiind  în faza în care urmeazã sã fie sanctionati, ancheta urmând sã scoatã la ivealã si ce rol a avut medicul ce a tratat copilul. „La ora actualã, sunt cercetate o asistentã si o îngrijitoare, disciplinar. Cercetarea preliminarã vizeazã si un medic”, a precizat dr. Cãtãlin Popa, manager Spitalul Vulcan.
În plus, se confirmã cã cea care i-a scos branula copilului  era doar o infirmierã si, în plus, spitalul va schimba si furnizorul de leucoplast. Asta, desi nu e prima datã când o fac. „Acestea sunt rezultatul unei alergii la leucoplastul folosit, pentru a fixa branula. Este o alergie care, de altfel,  este destul de frecventã la pacienti. Din acest motiv, furnizorul a si fost schimbat anul trecut. Comisia  considerã oportun ca, din nou, sã se aibã în vedere schimbarea tipului de leucoplast”, a adãugat si Ingrid Darcy, director medical Spital Vulcan.
Un copil de numai 5 luni de zile a fost externat cu o afectiune a pielii, dupã ce, timp de mai multe zile, a fost internat la spitalul din Vulcan si, pe bratul respectiv a avut montatã o branulã. Copilul a fãcut o alergie la leucoplast si acum la spital este în plinã desfãsurare cercetarea situatiei.
Diana Mitrache