Angajãri la Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara are o nevoie acutã de angajãri. Sunt sute de angajati care iasã la pensie, astfel cã rãmân posturi descoperite.
Cristian Rosu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a discutat cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre necesitatea realizãrii unor angajãri la Complexul Energetic Hunedoara. Chiar dacã situatia economicã a societãtii este una dificilã este o nevoie acutã de personal. Mai ales în conditiile în care zilnic pleacã din sistem zeci de persoane.
”Am avut o discutie cu directorul de la mina Vulcan care a primit câteva decizii de pensionare. Oamenii ies la pensie din sistem si trebuie înlocuiti pentru cã existã o lipsã de personal si eu îmi doresc sã facem aceste angajãri. Vom discuta si cu administratorul judiciar acest aspect. Am discutat si cu ministrul de acest aspect si a fost de acord sã facem aceste angajãri pentru cã este o nevoie acutã de oameni la locurile de muncã direct productive si într-un termen foarte scurt sã putem da drumul la  aceste angajãri. Si pe viitor trebuie fãcute angajãri pentru cã în fiecare lunã sunt oameni care ies din sistem atât din minerit cât si din energie si cu sigurantã va trebui sã-i înlocuim pe cei care ies la pensie cu altii noi”, a declarat Cristian Rosu administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara. Mai mult decât atât nici cei care au îndeplinit stagiul de 15 ani si 45 de ani vârstã nu pot pleca din sistem pentru cã la Complexul Energetic Hunedoara nu se fac concedieri.
”Din pãcate cei care au o vechime de 15 ani si vârsta de 45 de ani nu beneficiazã de aceleasi conditii de a iesi la pensie fatã de cei care au 20 de ani vechime si 45 de ani vârsta. Ei ca sã poatã iesi la pensie trebuie sã fie concediati iar în special de la cele douã mine, Lupeni si Lonea care se aflã pe program de închidere. În anul 2019 Complexul Energetic Hunedoara nu a fãcut concedieri pentru cã pe tot parcursul anului noi am avut nevoie sã angajãm oameni pentru cã avem nevoie de fortã de muncã. Aceasta este principala conditie pentru a putea beneficia de legea 135”, a mai precizat sursa citatã.
Este nevoie de personal în special la locurile de muncã direct productive atât în minerit, cât si în zona de energie. Decizia angajãrilor este însã una care trebuie decisã si împreunã cu administratorul judiciar.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „Angajãri la Complexul Energetic Hunedoara

 • 26 februarie 2020 la 19:49
  Permalink

  Vrem investitii si tineri angajati la productie pentru Mina Livezeni si Mina Vulcan (sunt Mine viabile si de viitor) . Daca PNL (Cristian Rosu , venit de la Lupeni) nu face investitii la Mina Livezeni atunci PNL va perde si ce mai are in Valea Jiului (Petrosaniul , Tiberiu Iacob Ridzi) Minele Lupeni si Lonea sunt pe inchidere .

  Răspunde
 • 26 februarie 2020 la 23:17
  Permalink

  Partidele gemene pnl-psd pregatesc listele. Asa se fac angajarile

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.