În urma anchetei s-a stabilit cã gruparea era alcãtuitã din doi adolescenti de 16 ani, din Vulcan, si un tânãr de 19 ani.
Acestia au comis o serie întreagã de infractiuni între 2019-2020. ”Politistii din cadrul Politiei Municipiului Vulcan au efectuat o actiune în urma cãreia au identificat trei tineri, toti din municipiul Vulcan (unul în vârstã 19 si doi minori în vârstã de 16 de ani), cu privire la care efectueazã cercetãri privind comiterea unor infractiuni de furt calificat. Politistii, în urma cercetãrilor, au stabilit cã acestia, în perioada 2019-2020, au comis mai multe infractiuni de furt calificat si tentative la furt calificat din societãti comerciale, biserici si locuinte, pe raza municipiului Vulcan”, a informat IPJ Hunedoara. În vara anului trecut, cei trei au pãtruns prin efractie în incinta unei societãti comerciale din Vulcan, de unde au sustras bãuturi alcoolice, iar în noaptea de Crãciun, anul trecut, au intrat în apartamentul unei femei, de unde au sustras un laptop. În ianuarie anul acesta, tinerii au spart o bisericã din Vulcan, de unde au sustras o sumã de bani, din “cutia milei”, iar din alt locas de cult au furat douã potire. Alte douã biserici au fost vizate de hoti în urma periplului lor, dar nu au reusit sã fure nimic din  interior. O zi mai târziu au intrat într-o altã bisericã si au furat si de aici cutia milei.
”Politistii au mai stabilit cã tinerii, în noaptea de 17/18.01.2020, au pãtruns prin efractie într-un magazin de produse electronice, din Vulcan, de unde au încercat sã sustragã bunuri, iar în data de 08.02.2020 au pãtruns prin efractie în apartamentul unei femei (fãrã a sustrage bunuri)”, precizeazã sursa citatã. Tinerii sunt suspectati si de alte infractiuni si sunt cercetati penal pentru furt calificat.
Maximilian Gânju