Valea Jiului a fost lovitã, ieri, de un tsunami. L-ati simtit, nu?  Un cotidian local concurent a prezentat un asa zis sontaj-bombã fabricat în haznaua PP-DD Petrosani, care nici mai mult nici mai putin, îl dau drept viitor senator pe un oarecare Haralambie Vochitoiu.

Dupã ce ne-am oprit din râs, am început sã cãutãm cine este acest Haralambie si am aflat cã în zonã, de-a lungul anilor, a avut diferite porecle precum Ciorditoiu ori Banditoiu, dar toatã lumea îl cunoaste drept Hari. Sondajul-bombã nu s-a dovedit, însã, a fi decât un fâss a unui

oarecare domn care-i face campania lui Haralambie, dar care nu stie cã locuitorii din Valea Jiului nu mai pun botul la toate manipulãrile de doi bani, marca Dan Diaconescu. Si cicã, sondajul – fâss, ca sã fie credibil, ar fi fost executat de un organism care are un nume ce ar avea legãturã cu somerii si nicidecum cu sondarea opiniei publice, respectiv Centrul Regional pentru Ocuparea Fortei de Muncã si Protectie Socialã.

Ba, mai mult, sondajul cu pricina este fãcut pe programul de cercetare socio-economicã “Europa socialã 2020”. Ce au uitat manipulatorii din haznaua PP-DD sã ne spunã, ca sã ne convingã cã e pe bune sondajul- fâss, este câti bani, din fonduri externe de pe POSDRU, a “spãlat” Haralambie. Asa mãcar avea ceva credibil…

Ca si în cazul celorlalte alegeri si de aceastã datã Haralambie va pierde, pentru cã un perdant rãmâne perdant. De altfel, sloganul sãu electoral spune totul: “Sunt mic, mic, mic, dar în Senat eu vreau un pic”.

C âstigãtorii alegerilor prezentati de Cronica Vãii Jiului

Cronica Vãii Jiului vã prezintã acum, în prima zi a campaniei electorale, care vor fi viitorii reprezentanti ai judetului Hunedoara în Camera Deputatilor si în Senat.

Si nu am fost la “ mama Omida” ci, mai simplu, avem un sondaj efectuat de cel mai

important institut de sondare a opiniei publice din Româmia. Potrivit datelor reale, pentru Senat, cei trei candidati care vor câstiga alegerile sunt:

– colegiul I- Cosmin Nicula,

– colegiul II- Dorin Gligor

– colegiul III- Mariana Câmpeanu.

La Camera Deputatilor, cei sapte candidati câstigãtori ai alagerilor sunt:

colegiul I- Laurentiu Nistor,

colegiul II- Iosif Blaga,

colegiul III- Dan Radu Rusanu,

colegiul IV- Cristian Resmeritã,

colegiul V- Monica Iacob Ridzi,

colegiul VI- Mircia Muntean,

colegiul VII- Carmen Hãrãu.

Vom vedea fix peste o lunã dacã noi am avut dreptate sau nu!

Marius MITRACHE