Protest cu paramedici la Prefecturã. Prefectul promite cã va informa Ministerul

Mai multi paramedici SMURD din judetul Hunedoara au protestat marti la Prefecturã, pentru acere salarii decente.
Petru Mãrginean, presedintele Asociatiei Salvital, care gestioneazã activitatea SMURD Hunedoara, spune cã încearcã sã rezolve situatia de un an de zile si nimeni nu a fãcut nimic. Oamenii au iesit în stradã, iar prefectul judetului Hunedoara le promite acum cã va discuta cu ministrul de resort. „Activitatea paramedicilor de la SMURD-SALVITAL Hunedoara este foarte importantã pentru locuitorii judetului Hunedoara si sunt sigur cã la nivel guvernamental va fi gãsitã o solutie  pentru rezolvarea acestei probleme. Dacã modulele SMURD-SALVITAL nu ar mai fi  operationale, sistemul de urgentã din judetul nostru ar avea de suferit, si nu ne dorim acest lucru. Este normal ca o muncã atât de importantã, ca cea a salvatorilor SMURD-SALVITAL, sã fie remuneratã pe mãsurã”, a spus prefectul Vasilicã Potecã.
Dupã discutii, prefectul spune cã va discuta cu ministrul Marcel Vela si cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgentã, Raed Arafat.
Paramedicii au protestat în ultimele luni de mai multe ori si au cerut sã fie remunerati la fel ca si colegii lor din ISU, tocmai pentru cã fac o muncã similarã, în conditii similare.  Asta, pentru cã, în majoritatea judetelor din România, serviciul SMURD se aflã în subordinea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgentã, deci sub umbrela Ministerului de Interne, fiind finantat de la bugetul de stat. Exceptii fac câteva judete, unde ele functioneazã ca fiind finantate de la bugetele locale. Printre acestea, se numãrã si judetul Hunedoara, unde existã 12 modele SMURD, dintre care trei apartin în integralitate ISU Hunedoara, iar în restul de nouã module salariile paramedicilor sunt plãtite cu bani de la primãrii si de Consiliul Judetean, prin Asociatia „Salvital”. Situatia este valabilã în Hunedoara, Mures, Sibiu, Iasi si Arad.
Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.