În afarã de lipsa finantãrii, nici un impediment nu existã pentru ca lucrãrile de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng sã continue. Sesizãrile depuse la DNA s-au finalizat cu NUP, spun cei implicati.

 Potrivit unor informatii, la Directia Nationalã Anticoruptie au fost depuse mai multe sesizãri privind  o posibilã deturnare de fonduri. Conform uneia dintre plângeri, Primãria municipiului Petrosani ar fi decontat 1.000.000 lei cãtre constructor, desi acestia fãcuserã pânã la acea datã doar un gard si au adus 4 barãci. De asemenea, la DNA s-a mai reclamat  modul în care municipalitatea a achizitionat terenurile din masivul Parâng pe unde este stabilit traseul telegondolei. Informatiile arãtau cã mai multi oameni de afaceri din Petrosani au achizitionat terenurile de la localnici care ulterior au fost preluate de Primãria municipiului Petrosani la preturi mai mari de pana la 40 ori decât pretul plãtit initial. Reclamati la DNA au fost Lucian Dragomir, director executiv în cadrul SPADPP din Primãria Petrosani, si Marian Popescu, administratorul public al orasului. Unele informatii vorbeau despre sistarea finantãrii pentru acest proiect, tocmai din cauza  sesizãrilor depuse la DNA. Numai cã, cei incriminati neagã aceste informatii si spun cã cercetãrile s-au si încheiat, fiind disculpati de procurorii anticoruptie. „S-au finalizat cercetãrile pentru sesizãrile depuse încã de anul trecut si s-a dat rezolutie de neîncepere a urmãririi penale. De ale sesizãri nu mai am cunostintã”, a declarat Marian Popescu.

În Parâng, lucrãrile stagneazã si asta pentru cã finantarea a fost blocatã. Municipalitatea nu a mai primit nicun leu, în afarã de banii alocati în primul trimestru al acestui an, asa cã trebuie sã gãseascã solutii pentru paza si conservarea a ceea ce s-a fãcut pânã acum.

Carmen Cosman