16 apartamente din municipiul Lupeni vor fi reabilitate cu ajutorul fondurilor europene. Lucrãrile se vor executa în cadrul proiectului Bahtalo.
Una din componentele acestui proiect major prevede reabilitarea unor spatii de locuit. Este vorba de 16 apartamente situate pe strada Viitorului.
Potrivit caietului de sarcini, apartamentele sunt într-o stare avansatã de degradare si sunt ocupate de membrii grupului tintã. În cadrul contractului se va înlocui tâmplãria, se vor face reparatii interioare si exterioare, va fi reparat acoperisul si vor fi executate reparatii la instalatiile electrice si sanitare.  1.119.742 lei este valoarea contractului prin care urmeazã a fi reabilitate locuintele. „Proiectul ,,BAHTALO . Împreunã combatem sãrãcia si discriminarea”, are ca obiect eradicarea sãrãciei, în valoare de aproape 269 miliarde vechi, se adreseazã unui numãr de 960 de persoane din municipiul Lupeni  din care 381 de etnie romã identificate a fi cu un grad ridicat de sãrãcie si se va desfãsura pe perioadã a 36 de luni, respectiv pânã în anul 2020. Aceste persoane, din care în proportie de 39% sunt de etnie romã vor beneficia de mãsuri de protectie socialã,educatie, formare profesionalã,ocupare, locuire, sãnãtate, asistentã juridicã si antreprenorialã care au ca scop reducerea numãrului de persoane aflate în risc de sãrãcie si excluziune socialã în comunitate. Din acesti bani va fi renovatã fosta clãdire Stomatologicã pentru a se asigura servicii medicale, vor fi reabilitate un numãr de 39 de locuinte, 220 de persoane vor primi locuri de muncã, 460 de persoane vor beneficia de programe de formare profesionalã si vor fi finantate 10 afaceri nou înfiintate.
Cosmin BACIU