Cablul de la putul cu schip de la Mina Lupeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara, va fi achizitionat în regim de urgentã. Sãptãmâna trecutã, cablul s-a rupt, astfel cã activitatea a fost afectatã.
”Ne aflãm în procedurã de achizitie, vom achizitiona în regim de urgentã un cablu si sperãm ca în maxim o sãptãmânã sã rezolvãm problema de la Lupeni si sã avem acel cablu necesar pentru a ne putea desfãsura activitatea în bune conditii. La acel moment nu au existat pierderi pentru cã productia era scoasã la suprafatã iar acum pânã la achizitionarea cablului scoatem în continuare productie de acolo. Putul cu schip functioneazã însã la o capacitate de încãrcare mai micã fatã de normal dar nu am întrerupt activitatea la mina Lupeni. În ceea ce priveste focul lucrurile sunt stabilizate si la Lupeni si la Lonea si sperãm sã nu aparã în continuare ca activitatea sã se desfãsoare normal”, a declarat
Cristian Rosu, administrator special al Complexului Energetic Hunedoara. Si mina Livezeni se confruntã cu lipsa acestui cablu. Conducerea CEH a initiat, sãptãmâna trecutã, o procedurã de achizitie în acest sens.
Cosmin BACIU