Universitatea din Petrosani îsi desemneazã Rectorul

Universitatea din Petrosani îl va desemna, marti, 25 februarie, pe noul rector al scolii superioare de aici.
Alegerile au loc la sala Senatului Universitãtii, iar candidati sunt actualul rector, profesorul universitar dr. habil Sorin Mihai Radu si profesorul universitar dr habil Eduard Edelhauser, cel care a candidat si la functia de presedinte al Senatului, locul fiind ocupat de profesorul universitar doctor Nicolae Pãtrãscoiu.
Actualul rector spune cã vrea sã continue activitatea si ne dã motivele pentru care si-a mai dorit un mandat. „Am reusit, 4 ani de zile, în calitate de rector, împreunã cu întreaga echipã din conducerea academicã a Universitãtii si cu conducerile facultãtilor si cu tot colectivul de studenti si cadre didactice, sã crestem prestigiul acestei scoli superioare de învãtãmânt românesc, la nivele ce sigur le meritã. Pornesc cu ideea  cã aceastã activitate de 4 ani trebuie continuatã. Avem o serie de proiecte care sunt în derulare, o serie pe care le-am conceput dupã ce am consolidat o bazã materialã, umanã si spiritualã în aceastã universitate, si aceastã continuitate nu poate fi decât beneficã pentru universitatea din Petrosani”, a declarat prof univ dr habil Sorin Mihai Radu, cel care a fost pânã acum, rector al Universitãtii din Petrosani.
În perioada 3 – 5 decembrie, au fost alesi la Universitate, directorii de departamente si reprezentantii cadrelor didactice în consiliile pe facultãti si în Senat. Numãrul de persoane care sunt delegati si candidati pentru aceste functii, s-a stabilit în functie de numãrul cadrelor didactice pe departament, ele fiind aprobate si în Senatul Universitãtii si acum a venit ziua în care profesorii din Senat îsi desemneazã rectorul – omul ce îi va conduce în urmãtorii 4 ani.
Universitatea din Petrosani are trei facultãti si actuala componentã a conducerii se aratã optimistã cu privire la aceste aspecte ce tin de organizarea pe viitor a scolii. Sute de studenti din tarã si nu numai iau parte la cursurile organizate aici, iar la masterat se înscriu foarte multi strãini, atrasi de oferta educationalã, dar si de facilitãtile de aici, inclusiv de preturile de la noi, ori de conditiile de cazare si masã.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Universitatea din Petrosani îsi desemneazã Rectorul

 • 25 februarie 2020 la 06:28
  Permalink

  Ridzi de ce nu candideaza ??! :))
  Oricum prim ar nu mai iasa…Ridzi, tic tac, tic tac…. :)))))

  Răspunde
 • 26 februarie 2020 la 10:12
  Permalink

  Imi este scarba sa-i aud pledoariile domnului acesta cu dosar penal. Cum poti ranji ca un magar sa spui ca ai crescut prestigiul acestei universitati ?! Toata lumea stie ce fel de scoala faceti voi acolo, este mizerabil si inadmisibil ! 1 sau 2 din 20 de studenti daca ajung sa lucreze in domeniu, DACA !!! pentru ca voi aveti aceleasi materii de 30 de ani, nu schimbati nimic ! Niste mizerii ale societatii ! Dar aveti pretentii ca toata lumea sa fie umila in fata voastra ca voi sunteti PROFESORI UNIVERSITARI ! sa va fie rusine !
  Sunteti ultima Universitate din Romania ! ULTIMA !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.