Suprafata de pãdure din Parâng pusã la pãmânt de fenomenele extreme de la începutul acestei luni va fi reîmpãduritã în circa doi ani de zile.
Este vorba de o suprafatã de aproape 100 de hectare de pãdure. Fenomenele meteo extreme de la începutul lunii februarie 2020 au afectat în total 98.000 de hectare pãduri de stat administrate de Regia Nationalã a Pãdurilor – Romsilva. La nivel national, arborii doborâti de vânt însumeazã circa 748.000 metri cubi de lemn.
În prezent se desfãsoarã lucrãrile de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatãrii cu prioritate a arborilor doborâti, pentru a asigura conditiile ca suprafetele afectate sã fie reîmpãdurite într-o perioadã de maxim doi ani, sustine Romsilva.  Regia Nationalã a Pãdurilor – Romsilva administreazã 3,13 milioane hectare pãduri aflate în proprietatea publicã a statului român, aproximativ 48% din totalul pãdurilor la nivel national, si asigurã servicii  silvice pentru circa 1 milion de hectare pãduri aflate în alte forme de proprietate.
Cosmin BACIU