Municipiul Lupeni a intrat de o bunã perioadã de timp într-un amplu proces de dezvoltare.
Au fost derulate numeroase proiecte prin care a fost reabilitatã infrastructura rutierã, au fost reabilitate si modernizate parcurile, a fost modernizat iluminatul public, toate aceste lucrãri au avut ca scop cresterea gradului de confort al locuitorilor,
Administratia lupeneanã mai are numeroase proiecte în derulare, precum si proiecte care urmeazã sã înceapã, toate acestea au ca scop dezvoltarea unui oras turistic modern, cu un  grad ridicat de confort pentru locuitori, care sã atragã turisii, precum si investitorii în zonã.
Aflat într-o avansatã stare de degradare si situat într-o zonã centralã a municipiului Lupeni, în imediata apropiere a supermarketului LIDL, renovarea blocului de pe strada Liliacului nr.2 a reprezentat  un obiectiv pentru Primarul Lucian Resmeritã. Întrucât autoritãtile locale nu au dispus de resursele financiare necesare pentru reabilitare, ca o solutie temporarã, blocul a fost acoperit cu un mash urias care promoveazã Statiunea Straja.  În prezent au fost gãsite resursele financiare necesare si acesta va intra în reabilitare.
“Ne dorim foarte mult sã dezvoltãm municipiul Lupeni,  toate proiectele derulate au ca obiectiv cresterea gradului de confort pentru cetãtenii nostri, ne dorim sã devenim un oras turistic modern, turistii trebuie sã gãseascã aici un oras curat, atractiv, modern astfel vom putea atrage si investitorii. Nimeni nu vine, sã îsi investeascã banii într-o zonã sãracã, nedezvoltatã, fãrã perspective. Scopul nostru este, sã reusim prin tot ceea ce facem sã atragem investitorii, sã creãm locuri de muncã, sã ne aducem tinerii acasã. Blocul de pe strada Liliacului nr.2 se aflã într-o avansatã stare de degradare, am încercat mai multe solutii pentru renovare, mã bucur cã în cele din urmã am reusit sã gãsim resursele necesare pentru a-l reabilita, se aflã într-o zonã centralã si aruncã o patã urâtã asupra orasului nostru”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã.
Tot aici se vor realiza lucrãri de reparatii la acoperis, fatadã, vor fi schimbate usile si geamurile. Reabilitarea lui face parte din proiectele aflate în derulare pentru dezvoltarea municipiului Lupeni.