Votati cea mai bunã asistentã socialã din România: Anca Gabriela Hoarã!

Un om cu suflet mare, cu dizabilitãti pe care le-a învins, o curajoasã si o angajatã model este propusã pentru Gala Nationalã de Asistentã Sociala din România. Lucreazã în cadrul Directiei Publice de Asistentã Socialã de la Petrosani si prin mâinile ei trec zeci de oameni, multi dintre ei cu dizabilitãti, dar care, asa cum ne-a spus Anca, îi motiveazã ea însãsi sã îsi învingã prejudecãtile.
Este vorba despre Anca Gabriela Hoarã, care meritã din plin fiecare vot al nostru. „Mi-am dorit sã fiu cunoscutã pentru abilitãtile mele si nu pentru dizabilitãtile de care sufãr, iar din momentul  în care m-am angajat în cadrul Directiei de Asistentã Socialã am încercat, în mãsura în care am putut, sã motivez si celelalte persoane, care se aflã într-o situatie similarã cu a mea, sã îsi urmeze visele, sã creadã în ei, sã creadã cã îsi pot depãsi conditia, pentru cã atunci când abilitãtile sunt aduse în ecuatie, dizabilitãtile se estompeazã”, a spus Anca Gabriela Hoarã, asistentã socialã, la Petrosani, care asteaptã ca noi sã o votãm, pânã luni noaptea la ora 0,00.
Este un om special, un tânãrã slãbutã la al cãrei birou ajung oameni ca ea, pentru a-si face un dosar de handicap, iar ea este cea care le aratã cã se poate. De altfel, pentru gala ce are loc la Bucuresti, chiar sefii ei au nominalizat-o. Si asta, pentru meritele ei.  „Este o persoanã cu dizabilitãti. O persoanã care a fost angajatã la noi în anul 2008 si mã bucur foarte tare cã  i-am dat oportunitatea sã lucreze aici. Noi recunoastem cã am avut sansa sã lucrãm cu ea. Este un om extraordinar. E economistã si lucreazã, în special, cu persoanele cu dizabilitãti”, a spus Cristina Mraz, sefa DPLAS Petrosani, care a fãcut nominalizarea pentru Premiul pentru întreaga carierã.
Este o tânãrã ce se implicã oriunde i se cere. Nu vede în problemele ei decât alt fel de abilitãti, pe care le-a învins si le spune asta tuturor celor ca ea.
„În functie de diagnosticul fiecãruia, trebuie sã luptãm pentru o viatã cât de cât normalã. Dacã eu am reusit sau nu, sã spunã cei care mã cunosc. Eu am vrut mereu sã schimb perceptia despre persoanele cu dizabilitãti. În primul rând, ar trebui sã ne gândim cã o societate nu este alcãtuitã doar din oameni perfecti, cu calitãti extraordinare, si nu consider cã ar avea nevoie de astfel de persoane”, ne-a mai spus Anca, dându-ne o lectie pe viu, despre cum un om poate sã fie învingãtor.
Anca a fost nominalizatã la premiul pentru întreaga carierã în asistentã socialã, iar votul fiecãruia dintre noi poate fi dat aici https://poll.cnasr.ro/poll/17
Sapte hunedoreni nominalizati la Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã
Judetul Hunedoara s-a remarcat prin cei sapte are nominalizati la Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã. Pe 17 februarie s-a dat startul votului online pentru nominalizatii acestei gale. Votul se va încheia pe 24 februarie la ora 00:00. Anul acesta sunt peste 400 de nominalizati din toate judetele tãrii, iar gala propriu-zisã va avea loc pe 17 martie în Bucuresti.

Cinci asistenti sociali, un functionar public si un cadru universitar sunt nominalizati la Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã. Acestia sunt Udrea Steluta, nominalizatã la categoria Asistentul Social al anului, Feldman Gabriel, nominalizat la premiul Asistentul social din domeniul protectiei copilului, Sãcrieru Angela, nominalizatã la premiul Asistentul Social din domeniul persoanelor cu dizabilitãti, Lazãr Ionela Lãcrãmioara nominalizatã la premiul Asistentul Social din domeniul reintegrãrii sociale a persoanelor private de libertate, Narita Eugenia Violeta, nominalizatã la premiul Asistentul Social din domeniul persoanelor vârstnice si îngrijiri la domiciliu, Felicia Andrioni, nominalizatã la premiul Personalitatea Anului în promovarea educatiei si formãrii în asistentã socialã, Hoarã Anca Gabriela nominalizatã la premiul Întreaga carierã în asistentã socialã.
Acestia pot fi votati on-line pe site-ul dedicat Galei Nationale a Excelentei în Asistenta Socialã (gala.cnasr.ro, sectiunea „Vot 2020”) pânã pe data de 24 februarie, ora 00:00.
Anul acesta Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã celebreazã cea de-a VII-a editie si se va desfãsura la Ateneul Român. Evenimentul a luat nastere la initiativa Colegiului National al Asistentilor Sociali din România cu ocazia celebrãrii Zilei Mondiale a Asistentei Sociale. Gala va fi prezentatã de Andreea Marin, Ambasadorul Excelentei în Asistentã Socialã. De asemenea, Loredana & Agurida Band vor fi prezenti pentru un show inedit dupã cum anuntã organizatorii.
Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã este singurul eveniment national ce recompenseazã performanta celor care lucreazã în acest domeniu, ca parte a unei campanii prin care se urmãreste punerea în valoare a profesiei de asistent social
Diana Mitrache

18 comentarii la „Votati cea mai bunã asistentã socialã din România: Anca Gabriela Hoarã!

  • 21 februarie 2020 la 15:29
   Permalink

   Avem nevoie de oameni frumo?i ca Anca. Este un exemplu pentru noi to?i. Succes, suflet frumos!

   Răspunde
 • 20 februarie 2020 la 21:00
  Permalink

  Votez pentru un om printre oameni

  Răspunde
  • 22 februarie 2020 la 15:10
   Permalink

   Votat!pentru o persoana deosebita!!!

   Răspunde
  • 21 februarie 2020 la 11:11
   Permalink

   Mai bun? decât cine? Mai bun? decât ce?
   În loc sa se fac? competi?ie care e mai bun decât nu ?tiu cine ?i sa se consume energie pe asta, mai bine sa se concentreze pe lucruri ?i pe nevoi stringente care sunt.

   Răspunde
 • 21 februarie 2020 la 08:37
  Permalink

  Votat ! Si-mi scot si palaria….

  Răspunde
  • 21 februarie 2020 la 14:37
   Permalink

   Trebuie sa ne facem toti meseria indiferent de specializare.Trebuie sa faci tot ce poti pt un caz si conform legislatiei.Nu trebuie sa astepti aprecierea cuiva pt munca ta, pt a-ti indeplini sarcinile de serviciu.

   Răspunde
 • 21 februarie 2020 la 10:40
  Permalink

  corect: „…cel mai bun asistent social…”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.