Cei de la Romsilva cer de la administratia localã din Petrosani un teren de aceeasi categorie precum cea care trebuie scoasã din fondul forestier.
Un al treilea telescaun ar trebui construit în statiunea montanã din Parâng, însã lucrãrile stagneazã de câtiva ani. Al treilea telescaun din Parâng, frânat de Romsilva. Autoritãtile locale de la Petrosani nu pot face demersurile pentru realizarea celui de-al treilea telescaun din Parâng din cauza celor de la Romsilva. Dupã un proces în instantã care a durat ani de zile pentru scoaterea din fondul forestier a 40 de hectare de teren, Primãria Petrosani nu reuseste sã se înteleagã cu cei de la Romsilva.
”În ceea ce priveste TS4, acum lucrãm la identificarea unei suprafete de teren de sapte hectare pe care sã o dãm în schimbul terenului pentru cei de la Romsilva. Ei sunt de acord doar cã terenul trebuie sã fie în aceeasi zonã. Acesta trebuie sã fie pãsune, nu pãdure. Aceastã procedurã în teren, pentru cã trebuie sã intrãm sã mãsurãm, pentru cã am mai vrut odatã dar ni s-a spus cã nu este teren de aceeasi categorie. Cred cã în teren pânã în luna mai lucrurile vor fi rezolvate dar trebuie datã o hotãrâre de Guvern sau ordin de ministru pentru a putea face acest schimb de terenuri între Primãria Petrosani si Romsilva. Dupã aceste proceduri vom cere bani de la Guvern pentru TS4 pentru cã din bugetul local nu-l vom putea face pentru cã suma este foarte mare”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Spre statiunea montanã Parâng duc douã telescaune, unul cu o vechime de circa 50 de ani si unul  inaugurat în anul 2014. Pentru realizarea telescaunul, municipalitatea din Petrosani a contractat un împrumut. Noul telescaun ar urma sã aibã punctul de plecare deasupra de telescaunul vechi si va ajunge pânã în Slima.
Cosmin BACIU