O prioritate a autoritãtilor locale de la Lupeni este modernizarea tuturor scolilor de pe raza localitãtii.
Astfel, elevii si dascãlii vor avea conditii moderne pentru desfãsurarea activitãtii didactice. Se are în vedere reabilitarea clãdirilor prin anvelopare termicã. Astfel se sporeste eficienta energeticã. În plus, în cadrul proiectelor derulate pe fonduri europene si interioarele unitãtilor de învãtãmânt vor fi modernizate, iar clasele dotate cu cele necesare.
“Toate scolile sunt prinse pe fonduri europene la ADRVEST. Sutn incluse sãli de sport, terenuri de fotbal, digitalizarea, scoli SMART. Toate scolile din Lupeni vor intra în reabilitare pe fonduri europene. Undeva la peste 600 de miliarde de lei vechi vom învesti în scolile din localitate”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Este avutã în vedere si modernizarea  atelierelor Liceului tehnologic din localitate. Penru edili este important ca elevii sã aibã baze temeinice.
”Liceul Tehnologic va fi foarte modern. Vom moderniza sãlile de clasã, laboratoarele. tinem foarte mult sã avem  ateliere de lucru, fiind un liceu de meserii”,  a mai spus sursa citatã. Pentru  implementarea acestor proiecte edilii de la Lupeni au accesat  fonduri europene, dar si guvernamentale. Printr-un act  educational de calitate se asigurã o dezvoltare armoniasã a copiilor.
Cosmin BACIU