CEH a pierdut 100 de angajati lunar. Acum cautã personal

Complexul Energetic Hunedoara a pierdut, numai de a finele anului trecut, 100 de angajati, iar asta în conditiile în care nu au fost disponibilizãri.
Angajatii de acum sunt putini si sunt tot mai îmbãtrâniti, cu sanse mari de a se pensiona, motiv pentru care conducerea care a preluat activitatea economicã sustine cã va fi nevoie de angajãri.
Potrivit administratorului special numit la CEH, Cristian Rosu, efectul în timp al plecãrii din sistem se resimte acum acut si va fi nevoie de  personal direct productiv.
„În momentul de fatã, astãzi, nu se fac angajãri, dar, cu acceptul administratorului judiciar si al ministrului de resort, o sã încercãm în perioada urmãtoare sã facem câteva angajãri, pentru cã  este nevoie acutã de personal la CEH. Foarte multi oameni au iesit la pensie în anul care a trecut, foarte multi au iesit si în luna ianuarie,  iar acum si în februarie si este nevoie sã ne desfãsurãm activitatea în conditii optime si atunci vom  încerca sã completãm organigrama cu noi angajati”, a precizat Cristian Rosu, administrator special la CEH.
Nu se poate vorbi, deocamdatã, despre numãrul celor ce vor fi angajati, dar, având în vedere cã CEH pierde câte 100 de oameni lunar, mãcar un sfert ar trebui angajati. Si, în niciun caz, nu e vorba despre altfel de posturi, decât cele din productie. „Aproximez cã va fi nevoie de 20 sau 30 de angajati, dar nu stim în  momentul de fatã. Posturile vor fi doar pentru angajati în functia de muncitori. În niciun caz, nu vorbim de sefi, cã nu avem în proiect asa ceva. Cred cã,  la fiecare subunitate, undeva la peste 25 de oameni au plecat. Sunt 4 subunitãti miniere, deci cam 100 de oameni pleacã din sistem în fiecare lunã”, mai sustine Rosu.
Complexul Energetic Hunedoara este acum în reorganizare si, în data de 28 februarie, va fi definitivat tabloul creditorilor. Apoi, urmeazã reorganizarea propriu-zisã si ulterior angajãrile. Cristian rosu, însã, precizeazã cã a fãcut o analizã si a verificat la sânge personalul de la fiecare minã, pentru cã, asa cum erau obisnuiti, multi erau în foi de boalã. „În ultimul timp, angajatii au înteles cã e necesar sã fie prezenti la lucru. Vorbim de foi de boalã, doar acolo unde chiar este nevoie. În rest, oamenii încep sã constientizeze si sã vinã la lucru ca sã salvãm CEH din insolventã. Am  fãcut verificãri. Suntem în discutie si cu medicii care le acordã asemenea  concedii medicale, dar,  neavând pregãtirea medicalã, nu putem spune cine este real în foaie de boalã si cine nu”, a conchis administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara, Cristian Rosu.
Productia  de huilã este micã, iar cele 4 subunitãti miniere din cadrul CEH nu reusesc sã suplineascã necesarul de cãrbune  la cele douã termocentrale din Hunedoara. Reorganizarea CEH  se va face în scurt timp si, pânã în varã, administratorul special si cel judiciar, spun cã activitatea va cunoaste o îmbunãtãtire.
Diana Mitrache

5 comentarii la „CEH a pierdut 100 de angajati lunar. Acum cautã personal

 • 18 februarie 2020 la 19:20
  Permalink

  Alo PNL vreti voturile noastre si noi vrem tineri la productie si investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
  • 19 februarie 2020 la 05:47
   Permalink

   se fac angajari la minele neviabile?

   Răspunde
 • 18 februarie 2020 la 22:31
  Permalink

  Ar fi chiar culmea sa mai angajati sefi, sunt destui si degeaba.
  Dar, apropo, cat mai este tariful?

  Răspunde
 • 19 februarie 2020 la 06:11
  Permalink

  ar trebui sa angajeze pe muma lui branzan, pe fetele si pe argentina lui branzan,si pe toti branzoi, in numele tatalui al duhului sfant ,amin

  Răspunde
 • 19 februarie 2020 la 10:06
  Permalink

  Tacsu lu brinzan o cazut in cap din cires si si-o rupt gitu, fica-sa aia mica o fost violata, brinzan si-o facut praf genunchiul cind s-o rupt monoraiu pe plan inclinat cind urca nebunu in timp ce se tragea materiale cu monoraiu, mina si-o rupt-o nebunu de brinzan cind o picat de pe bicicleta, fica-sa aia mare a fost bagata in posta de 11 golani, dar n-au mai raportat violul, sa nu zica cineva ca blestemele nu l-or ajuns pe criminal !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.