Red Bull Oslea Hike & Ride – singura competitie din România care aduce împreunã alergarea montanã cu disciplinele de freeride schi si snowboard – a ajuns la cea de-a noua editie, una care va schimba regulile jocului printr-un format cu 360 de participanti pusi în fata provocãrii de a îmblânzi sãlbãticia Masivului Oslea din Muntii Vâlcan.
Ziua de vineri, 21 februarie, este dedicatã calificãrilor, care constau într-o probã de ”chinese downhill”, nou introdusã în competitie. În aceastã probã, controlul, tehnica si pregãtirea fizicã vor face diferenta. Cei mai rapizi 100 de râderi vor trece mai departe în finalã.
Finalã va avea loc sâmbãtã, 22 februarie, si se va desfãsura dupã aceleasi reguli si în acelasi format ca în anii trecuti. Prima provocare constã în urcarea contratimp a versantului, pe o distantã de 3,9 km, cu plecare de la cota 1.300 si pânã la nivelul crestei la 1.940 metri. Ajunsi sus, râderii vor trece la partea a doua a provocãrii, coborârea pe schiuri sau snowboard, fiind punctati în functie de abilitãtile tehnice.  Linie, control, fluiditate, tehnicã, stil, trick-uri, sunt doar câteva dintre elementele de care  concurentii trebuie sã tinã cont pentru a impresiona juriul.
Cosmin BACIU