Administratia publicã localã a început derularea lucrãrilor la proiectul care are ca obiectiv amenajarea zonei dintre Aleea Castanilor si Pârâul Brãita din Municipiul Lupeni. Aici va fi amenajatã o zonã de promenadã modernã.
Edilul Lucian Resmeritã transformã cu pasi repezi Lupeniul într-un oras turistic modern, cu spatii verzi plantate pe principii ecologice, cu costuri de întretinere reduse, care sã favorizeze  ecosistemul local,  parcuri si zone de recreere moderne care sã aducã un grad de confort sporit pentru cetãtenii municipiului Lupeni.
“Întrucât timpul ne permite, am început lucrãrile de amenajare a zonei de pe Aleea Castanilor aflatã pe malul Pârâului Brãita, aici vom amenaja o zonã de promenadã modernã”, a declarat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
În prezent, terenul este neamenajat si oarecum izolat, deoarece  pe o parte este Pârâul Brãita, iar pe cealaltã laturã este înconjurat de tevi de termoficare scoase din uz, acestea aducând o notã dezolantã, de disconfort zonei, vegetatia fiind spontanã si fãrã valoare peisagisticã.
“Prin lucrãrile pe care le vom realiza aici vom include terenul în circuitul urban si vom crea noi zone de relaxare într-o zonã centralã a Municipiului Lupeni. Astfel vom realiza o zonã de promenadã pe malul Pârâului Brãita, prin amenajarea unei alei care sã facã legãtura cu B-dul T. Vladimirescu, vor fi amenajate spatiile verzi, astfel încât sã creãm spatii moderne pentru petrecerea timpului liber, pentru cã cetãtenii municipiului Lupeni sã poatã desfãsura aici activitãti sportive si de recreere”, a declarat sursa citatã.
De asemenea, se va instala mobilier stradal modern, locuri jocuri pentru copii, plante decorative moderne astfel încât gradul de confort oferit locuitorilor zonei dar si celor care viziteazã municipiul Lupeni sã fie unul sporit si de înaltã tinutã, asa cum trebuie sã arate un oras turistic modern si atractiv.