Lipsa precipitatiilor nu a afectat furnizarea apei potabile. Reprezentantii operatorului de apã si canalizare din Valea Jiului sustin faptul cã precipitatiile reduse din aceastã iarnã nu au dus la sistarea apei potabile cãtre abonati.

Mai mult decât atât barajul de la Valea de Pesti este pregãtit pentru orice situatie.
”Iarna a avut o evolutie foarte surprinzãtoare pentru noi pentru cã prognozele nu au fost chiar asa cum au fost preconizate. S-a resimtit lipsa precipitatilor care nu au cãzut nici înainte de intrarea în iarnã, dar ne fiind o iarnã foarte geroasã pentru cã doar în luna decembrie am avut douã sãptãmâni temperaturi negative dupã care temperaturile au evoluat înspre bine în ceea ce ne priveste pe noi lucru care a adus un debit mic dar constant în toate sursele noastre. Toate acestea au fãcut ca sã nu avem probleme în alimentarea cu apã potabilã. Am avut perioade cu timp mai frumos , temperaturi pozitive si chiar ploi în luna ianuarie. Împreunã cu cei de la Apele Române, cei care gospodãresc barajul de la Valea de Pesti, am reusit sã-l aducem aproape de limita de prea-plin, adicã dacã în continuare va fi un an secetos sursa principalã sã fie acest baraj. Noi am fost mobilizati, echipele s-au aflat în amonte 15-20 de kilometri. Ca o concluzie chiar dacã a fost un an secetos nu au fost create probleme în alimentarea cu apã”, a declarat Cristian Ionicã, director general al SC ApaServ Valea Jiului.
S-au folosit reactivi pentru tratarea apei, însã populatia nu a avut de suferit.
”Am avut situatii în zonele de captare de la bazinele forestiere în exploatare. Probleme au existat mai mult pe statiile Taia si Zãnoaga. Având în vedere temperaturile mai scãzute ale apei am avut probleme si cu reactivii pentru cã în perioada de iarnã echipamentele sunt în  supraveghere. Chiar dacã am  avut zece zile de lucru cu reactivi, populatia nu a avut de suferit”, a mai spus sursa citatã.  ApaServ face în continuare eforturi si investitii pentru ca cetãtenii Vãii Jiului sã beneficieze de servicii de cea mai bunã calitate.
Cosmin BACIU