Doar sansa a fãcut ca nimeni sã nu fie rãnit în urma unui accident rutier deosebit de grav provocat de un sofer care abia se mai putea tine pe picioare. Politistii au stabilit cã avea o alcoolemie de peste 1 la mie.
Accidentul rutier produs de soferul bãut a avut loc duminicã seara, pe principalul bulevard din municipiul Petrosani. Individul de 46 de ani, gonea cu vitezã pe centura orasului si, din cauza bãuturii, a lovit în plin un autoturism stationat. Impactul a fost atât de puternic încât masina parcatã a fost pur si simplu rãsturnatã.
”În urma testãrii bãrbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 1,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, precizeazã anchetatorii. Soferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate si va suporta si costurile cu reparatia masinilor distruse. Un alt  accident provocat de un sofer beat a avut loc pe raza comunei Soimus.
”Politistii au fost sesizati de un bãrbat de 47 de ani, din Deva, despre faptul cã, în timp ce se deplasa pe bicicletã pe DJ 761, pe raza comunei Soimus, din directia Certeju de Sus spre Deva, a fost acrosat de un autoturism al cãrui conducãtor auto nu a oprit. Conducãtorul autoturismului, un bãrbat de 59 de ani, din comuna  Certeju de Sus,  a fost identificat pe raza comunei Soimus si a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 1,13 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a informat IPJ Hunedoara.  Biciclistul a refuzat sã fie dus la spital, însã acest lucru nu-l scapã de vinovat de dosar penal. Alti doi soferi bãuti au fost prinsi în trafic de politistii rutieri hunedoreni, dar si doi tineri care circulau desi nu aveau permis de conducere. Astfel, un devean de 68 de ani conducea pe DJ 687, pe raza municipiului Hunedoara, desi bãuse. Aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat în cazul acestuia. În Deva, politistii rutieri au oprit în trafic un bãrbat de 31 de ani, din municipiul Târgu Mures, care  conducea un autoturism pe bulevardul Decebal, desi avea o alcoolemie de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Cei doi soferi fãrã permis au fost prinsi, unul în Hateg, respectiv un tânãr de 29 de ani, iar celãlalt în Deva. Toti sunt cercetati penal de cãtre politisti.
Maximilian Gânju