Municipiul Petrosani are buget. Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat bugetul  municipiului Petrosani pe anul 2020 si estimãrile pe anii 2021 – 2023. Bugetul este centrat  pe investitii. Veniturile prognozate pentru acest an sunt estimate a fi în sumã de 64499.5 mii lei, în timp ce cheltuielile sunt estimate la suma de 65185.5 mii lei.
“Ceea ce pot sã vã asigur este cã pentru acest an nu avem, la Petrosani, un buget de austeritate, ci dimpotrivã, putem vorbi despre un buget de investitii. Lucrãrile publice pe care ni le propunem vor fi numeroase si vor vizã, în primul rând, reabilitarea infrastructurii  publice”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Bugetul din acest an este cu circa 10 milioane de lei mai mare fatã de cel de anul trecut.
”Se observã cã bugetul local al anului 2020 este constituit ca un buget cu deficit, având în vedere faptul cã totalul cheltuielilor a fost fundamentat mai maew ca total veniturilor. Anul 2019 s-a încheiat în executie la 31.12.2019 cu un excedent de 689 mii lei, pentru finantarea cheltuielilor  din Sectiunea de dezvoltare. În aceste conditii totalul cheltuielilor estimate a se efectua în anul 2020 vor avea ca sursã de finantare disponibil din trezorerie la data de 31.12.2019 si a veniturilor estimate a se încasa pe parcurul executiei bugetare, astfel încât realizarea indicatorilor bugetului local sã se efectueze în conditii de echilibru bugetar”, aratã documentul.
Cosmin BACIU