Politistii hunedoreni s-au mobilizat imediat pentru prinderea autorului, însã, pe parcursul audierilor copilei si-au dat seama cã nu se leagã ceva.
Adolescenta a recunoscut în cele din urmã cã a mintit cã a fost rãpitã, bãtutã si violatã. Adolescenta de 15 ani, din comuna Pui, le-a spus politistilor cã se afla  pe terenul de sport situat în apropierea scolii gimnaziale la care studiazã si a fost agresatã fizic de trei persoane (doi bãrbati si o femeie) pe care nu le cunoaste. Fata a continuat cu scenariul imaginat si le-a mai spus anchetatorilor cã un bãrbat mascat a  luat-o cu forta de pe terenul de sport si a dus-o într-un loc izolat, unde, prin constrângere fizicã si amenintãri, a violat-o.
”În cauzã, politistii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire sau alte violente si viol, însã, în urma  investigatiilor efectuate si a examinãrii  medico-legale, au stabilit cã declaratia initialã a minorei nu corespunde realitãtii. Pusã în fata probelor, minora a revenit asupra declaratiei initiale si a recunoscut cã faptele reclamate nu sunt reale”, precizeazã IPJ Hunedoara. În  aceste conditii, politistii, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hateg, o cerceteazã chiar pe adolescentã pentru infractiunea de inducere în eroare a organelor judiciare.
Maximilian Gânju