Pe douã dintre strãzile din Petrosani vor fi montate aparate de taxat pentru parcarea masinilor.
Decizia apartine forlui local, care a aprobat cumpãrarea acestor aparate, iar unii dintre consilieri chiar au agreat ideea cã ar fi necesare si altele. Si asta, pentru a fluidiza traficul si a împiedica aglomeratia. „Investitia este inclusã în bugetul DADPP (Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat). O sã cumpãrãm acele automate si, în primã fazã, vom cumpãra douã, dacã sunt de acord consilierii”, a spus Tiberiu iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, în momentul în care unul dintre consilierii locali, respectiv Mihai Barbu, de la ALDE, a sesizat cã nu existã capitol distinct în buget, pentru aceastã investitie.
Cele douã aparate vor fi montate, asa cum spune primarul, pe douã artere unde pot fi monitorizate. „Primul aparat în vom monta în parcarea de la Piata Victoriei, în zona ANAF. Al doilea, cred, îl vom monta pe strada Nicolae Bãlcescu, dar asta vom decide, dupã consultãri”, a mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.
Consilierii au cerut, însã, un aparat si pe artera principalã a municipiului, respectiv si pe strada pe care se aflã Primãria Municipiului Petrosani. „Facem întâi în zonele unde putem control mai usor. Pe 1 Decembrie 1918, nu putem, deoarece e o stradã foarte lungã si nu putem monta un singur automat. Dacã vor decide consilierii sã mai punem alte douã, vom monta”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, care a mai spus cã, la acest moment, cel mai ieftin aparat de acest fel costã aproximativ 60.000 de lei, suma minimã.
Diana Mitrache