Suspectul este vecin cu copila violatã, amenintatã si santajatã repetat. Mama fetitei sustine cã a fost si ea obligatã de individ sã întretinã relatii sexuale cu el.
Seful IGPR a dispus un control la Politia Petrosani, dupã ce au apãrut informatii cum cã mama ar fi sesizat cã minora a fost abuzatã sexual iar politistii ar fi ignorat spusele femeii.
Bãrbatul suspectat de viol, santaj si lipsire de libertate în mod ilegal are 45 de ani, din Petrosani, si ar mai fi avut probleme cu legea. Faptele reprobabile de care este acuzat Petru R. s-au petrecut la locuinta lui din cartierul Colonie. ”O femeie de 34 de ani a reclamat în cursul acestei seri (n.r. miercuri seara) cã fiica sa, în vârstã de 11 ani, a fost violata de un bãrbat de 45 de ani. Aceasta a declarat cã, începând cu luna decembrie 2019, fiica sa de 11 ani s-a deplasat la locuinta  bãrbatului de 45 de ani, din Petrosani, unde a rãmas sã doarmã, uneori cu acordul mamei. Ulterior, femeia a aflat cã bãrbatul ar fi întretinut relatii sexuale cu minora.  (…) Bãrbatul a fost retinut pentru 24 ore. El va fi prezentat magistratilor petrosãneni sub acuzatia de viol si santaj (avea înregistrãri cu fata si o santaja cã le va face publice, dacã fata va spune despre relatiile sexuale mamei sau altor persoane”, a informat IPJ Hunedoara.
Informatiile vehiculate cum cã mama a anuntat violul încã din ianuarie au determinat conducerea Politiei Române sã dispunã o verificare internã la Politia Petrosani. „Aspectul dacã femeia a sesizat anterior datei de 12.02.2020 faptele cãtre Politia Municipiului Petrosani, va fi stabilit pe parcursul verificãrii interne dispuse în regim de urgentã de conducerea IPJ”, precizeazã institutia în cauzã.
Maximilian Gânju