Baloo împlineste 20 de ani

Mascota statiunii montane Straja, ursul Baloo, împlineste 20 de ani. Cei din munte îi pregãtesc, la fel ca în fiecare an, o petrecere. Toti cei care se vor afla în statiunea montanã sunt asteptati sã participe la concursurile care vor avea loc.
“Sâmbãtã, 15 februarie, vã invitãm la “Cupa Baloo” la schi. Categorii de vârstã, fete si bãieti: 2-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani si 13-15 ani. Înscrierile se fac în ziua concursului, la Terasa Montana, în baza certificatului de nastere, între orele 09:00 si 10:45. La 11:00 dãm startul, pe Pârtia Sfântu Gheorghe. Dupã concurs, mergem la Baloo sã-i urãm “La multi ani!””, spun organizatorii.
La fel ca de fiecare datã, Baloo va avea si un tort aniversar.
Povestea ursului Baloo începe în anul 2000, pe vremea când, fiind doar un pui, a fost gãsit de vânãtori în pãdurile Parângului, în zona Polatiste. Ursuletul a fost adus în oras si a stat în gazdã la mai multe familii, care l-au îngrijit si l-au îndrãgit. Cum acesta crestea însã cã în povestile cu Fãt Frumos, într-o zi cât altii într-un an, în scurt timp el nu a mai putut fi gãzduit într-un apartament de bloc. Ursuletul a fost adoptat de omul de afaceri Emil Pãrãu, nu doar un investitor de exceptie în turismul din Valea Jiului, dar si un om cu inimã mare, si adus la Straja. A fost botezat cu cel mai cunoscut nume pe care-l au ursii din întreaga lume, Baloo, dupã celebrul personaj animat din “Cartea Junglei”.
Ursul Baloo a fãcut “casã bunã” la Straja, timp de câtiva ani, cu Bambi, o frumoasã cãprioarã. În scurt timp, “familia” zoologicã avea sã creascã cu alti trei pui de ursi: Martinel, Martinica si Cenusãreasa. Cu totii bucurându-se de atentã îngrijire a lui Ecsi Domokos, el însusi o legendã vie a statiunii Straja. Acesta îsi aminteste cã, în primul lui an la Straja, ursul Baloo a mâncat 80 de kilograme de miere si a bãut 700 de litri de lapte.
Cei care vin de mai multi ani la Straja îsi amintesc si acum de vremurile în care gasca de ursuleti, simpatici si jucãusi, umblau liberi prin statiune, fãcând o multime de nãzbâtii spre deliciul turistilor care, dupã ce treceau de clipa sperieturii, puneau repede mâna pe camerele de fotografiat pentru a-i imortaliza. Despre Baloo se spune cã si-a intrat rapid în starea de vedetã, învãtând ce si cum sã facã pentru a sta asa cum trebuie la fotograf.
În fiecare an, în luna februarie are loc Cupa Baloo la schi, eveniment dedicat copiilor.  Sute de turisti, dar si foarte multi localnici care s-au obisnuit cu prezenta în Straja a simpaticului “Cetãtean de onoare” vin sã-l viziteze, sã-l fotografieze si sã-i cânte, cu drag, “La multi ani”.
În cinstea lui Baloo, se pregãteste o festivitate aparte, cu un concurs de schi pentru copii, toti  participantii fiind premiati. Apoi, toatã lumea merge la Baloo, care primeste un tort din fructe si miere.
Desi a ajuns la vârsta la care ursilor nu prea le mai arde de joacã, Baloo îsi pãstreazã, de dragul vizitatorilor sãi, dar mai ales de dragul copiilor, pofta de distractie. La urma urmei, asta fac vedetele. Iar Baloo e cu adevãrat vedeta statiunii Straja.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.