Câinii comunitari care s-au înmultit si pe strãzile din Petrosani au pus autoritãtile locale la treabã, doar cã, atunci când au vrut sã îsi reia cumva activitatea la adãpostul din Colonia Petrosani, nu au putut.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi sustine cã autoritãtile judetene i-au cerut bani pe adãpostul, pe care, la rândul sãu, l-a oferit gratis asociatiei judetene, iar acum are de dat pe el nu mai putin de 600 de milioane de lei. Suma, spune primarul, ar proveni din investitiile pe care asociatia le-a fãcut la adãpost.
„Mi se pare o sumã exageratã. Problema cu câinii a apãrut, asa cum stim cu totii, în urma retragerii CJH din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã Cãini. Ne-au lãsat toate  pe toti primarii cu problema aceasta foarte greu de rezolvat. Noroc cã la Petrosani eu nu am desfiintat serviciul de ecarisaj. Avem oamenii acolo angajati, poate vom mai angaja unul sau doi si, dacã ne vor preda înapoi adãpostul, care este al nostru, în cel mai scurt timp, o sã reîncepem aceastã activitate de strângere a câinilor”, a spus Tiberiu Iacob  Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De altfel, primarul spune cã acolo, la adãpost, pentru a nu mai crea probleme si supãrãri, va cere ca un reprezentant al unui ONG care se ocupã cu protejarea maidanezilor, va fi prezent permanent.  „Intentionez sã iau legãtura cu asociatiile pentru protectia animalelor si sã colaborãm, la modul cel mai serios, asa încât ei sã aibã  un om permanent acolo, la adãpost si nu vom eutanasia niciun câine”, a mai adãugat primarul din municipiul Petrosani.
De câteva luni de zile, pentru cã hingherii nu au mai venit în zona judetul Hunedoara, sute de câini au ajuns pe strãzi. Sunt câini care se înmultesc periodic si situatia pare acum scãpatã de sub control, mai ales cã fiecare primãrie trebuie sã descurce punctual.
Diana Mitrache