Bugetul CJH mai mic cu 30%. Primarii cer în plus 25%

Bugetul Consiliului Judetean Hunedoara este mai mic cu 30 de procente si asta în timp ce fiecare primar a cerut mai mult cu un sfert, fatã de anul trecut.
Este un buget sãrac, bazat, însã, pe realitate, iar banii vor fi împãrtiti asa încât investitiile sã poatã fi realizate asa cum si-a propus fiecare unitate administrativ teritorialã. Asta spune acum administratorul public al judetului Hunedoara, dupã ce forul decizional al judetului s-a reunit ca sã discute cum vor fi împãrtiti acesti bani.
„Pe 26 februarie urmeazã sã aibã loc sedinta de Consiliu Judetean. Am spus-o si o mai spun, cã bugetul este mai  mic din start cu 70 de milioane de lei, la care se adaugã banii pe care trebuie noi sã îi punem, cam 52 de milioane de lei la Protectia Copilului, pentru functionare si trebuie sã gestionãm sãrãcia. Nu vom renunta la anumite lucrãri de investitii. Dar e posibil sã mergem pe bugetul de anul trecut si pentru unii, atunci,  lucrurile se vor complica, deoarece lipsa a 120 de milioane de lei din buget duce la un buget de functionare si nu unul de dezvoltare”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Sãrãcia vine la pachet cu dorinte si mai arzãtoare din partea primarilor, care asteaptã fiecare partea lui, însã, cel mai mult se va merge pe varianta de anul trecut.
„Bugetul CJH este mai mic cu 30 % fatã de cel de anul trecut. Sigur, toate institutiile au cerut cu 25% mai mult. De unde sã dãm? Cã avem cu 30% mai putin. Încercãm sã vedem exact ce înseamnã sã ne închidem  pe bugetul de functionare de anul trecut”, a mai spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Si la ultima rectificare, împãrtirea banilor a creat mari divergente între Consiliul Judetean Hunedoara si primãrii, unul dintre cei mai vehementi fiind primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a spus cã sumele au fost împãrtite dupã aparteneta politicã. Si asta, în timp ce Deva nu a primit niciun leu.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Bugetul CJH mai mic cu 30%. Primarii cer în plus 25%

  • 12 februarie 2020 la 20:02
    Permalink

    Am votat si vom mai vota cu PSD dar vrem asfaltarea drumului judetean din Parang pana la scoala sportiva iar acolo sa fie parcare mare , drumul judetean Valea de Pesti , … Valea Jiului a votat si va vota cu PSD !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.