Rãfuiala politicã dintre candidatii PSD si PNL la Primãria Petrosani face victime colaterale, care ar putea avea un impact direct asupra oamenilor din Petrosani.
Într-un comunicat de presã remis de societatea care se ocupa de implementarea programului de apã si canalizare în Valea Jiului, SC Zona D, transmite autoritãtilor ca firma ia în calcul suspendarea lucrãrilor la contractele de investitii publice din municipiul Petrosani pânã dupã alegeri. Mai mult, reprezentantii societãtii considera ca afirmatiile lansate în spatiul public potrivit cãrora am produs, în zona Dimitrov, un ”dezastru” nu sunt corecte si semnalãm cu îngrijorare faptul cã salariatii nostri reclama tot mai des faptul cã se simt amenintati, apostrofati, chiar înjurati, fapt pentru care se tem sã mai meargã la acest loc de muncã. În aceste conditii, apreciem cã escaladarea unui ”fenomen Ditrãu” în Petrosani este extrem de periculos, iar încurajarea lui chiar de cãtre administratia localã esteintolerabilã. Prezentãm în continuare comunicatul integral al SC Zona D Petrosani:
Constatãm cu mâhnire faptul cã dezbaterile de pe scenã publicã localã, declansate în avanpremierã alegerilor locale din acest an, sunt în mãsurã sã afecteze nu doar imaginea publicã a companiei noastre, ci si viatã de zi cu zi a sutelor de salariati ai firmei, drept pentru care ne vedem pusi în situatia de a reactiona corespunzãtor.
De la bun început, dorim sã facem precizarea clarã cã nu suntem partizani ai niciunei formatiuni politice si nu ne intereseazã sub nici o formã spectrul politic si jocul electoral. În acelasi timp însã, nu putem accepta cã activitatea companiei noastre sã fie subiect al unor dispute cu scop politic si electoral. Drept pentru care aducem la cunostinta opiniei publice faptul cã, în cei 25 de ani de activitate pe care SC ZONA D SRL Petrosani i-a derulat pe piata constructiilor , perioada în care am finalizat cu succes, întotdeauna la termen si în conditiile de calitate solicitate, sute de proiecte de investitii publice în toate localitãtile Vãii Jiului si nu numai, nu au fost niciodatã semnalate probleme în materie de executie a acestora. Dimpotrivã, ne-am bucurat întotdeauna de aprecieri pentru munca depusã de salariatii nostri, în mare parte ei însisi locuitori din aceastã zonã. În plus, firma noastrã si-a adus un aport semnificativ în economie, fapt confirmat de numãrul mare de angajati care beneficiazã de salarii de minim 500 de euro, dar si de cuantumul taxelor si impozitelor plãtite care, în anul 2019, au fost de peste 1.400.000 de euro numai cãtre bugetul de stat.
Constatãm cu stupefactie cã, desi lucrãm din anul 2018 pe santierul de la Petrosani al proiectului de investitii din fonduri europene accesat de Apã Serv pentru modernizarea retelelor de apã si canalizare, dar si la multe alte proiecte edilitare ale administratiei locale de la Petrosani, în derularea cãrora nu am avut pânã acum divergente majore cu beneficiarii nostri, odatã cu startul neoficial al  campaniei electorale, am devenit ”beneficiarii finali” ai apostrofãrilor de la institutii precum Primãria Petrosani, Consiliul Judetean Hunedoara, Apa Serv Valea Jiului, dar si de la locuitori ai Petrosaniului si mass-media.
Precizãm cã, pentru a reduce cât mai mult posibil disconfortul creat de investitiile în reabilitarea retelelor de apã si canalizare pentru cetãtenii din Petrosani, muncitorii nostri – în bunã parte, ei însisi cetãteni ai acestei localitãti si locuitori în zonele vizate de lucrãri – au acceptat sã munceascã si în conditii meteo vitrege si sã actioneze în asa fel încât sã putem finaliza la termenul stabilit prin contract aceasta investitie. Mentionãm cã lucrãm numai dupã proiecte aprobate si avizate, pe care le respectãm întocmai, iar pânã acum douã sãptãmâni nu am avut nici un fel de reclamatii pentru activitatea noastrã,în zona Dimitrov . Apreciem cã afirmatiile lansate în spatiul public potrivit cãrora am produs, în zona Dimitrov, un ”dezastru” nu sunt corecte si semnalãm cu îngrijorare faptul cã salariatii nostri reclama tot mai des faptul cã se simt amenintati, apostrofati, chiar înjurati, fapt pentru care se tem sã mai meargã la acest loc de muncã. În aceste conditii, apreciem cã escaladarea unui ”fenomen Ditrãu” în Petrosani este extrem de periculos, iar încurajarea lui chiar de cãtre administratia localã este intolerabilã.
Mentionãm cã, asa cum SC Zona D SRL a fãcut în toti cei 25 de ani de activitate, dorim sã contribuim la dezvoltarea acestui oras si a acestei regiuni în care ne desfãsurãm activitatea si în care locuim. Amintim cã doar pentru acest proiect firma noastrã a angajat zeci de muncitori din Petrosani. Alocãm lunar peste 130.000 de euro pentru fondul de salarii si încã o datã pe atât pentru închirierea de utilaje. Tratãm cu toatã seriozitatea fiecare contract si actionãm cu responsabilitatea cuvenitã în executia acestora. Însã, în fata unei atitudini ostile fatã de noi, fie ea chiar si una cu interes temporar, electoral, ne rezervãm obligatia de a ne apãra, în primul rând angajatii .
În acest sens, informãm cã, dacã presiunea pusã pe firma noastrã va continua, analizãm la modul cel mai serios oportunitatea suspendãrii tuturor contractelor noastre de lucrãri publice pe raza municipiului Petrosani, atât a celor pentru reabilitarea retelelor de apã si canalizare, cât si a celor pentru reabilitarea si întretinerea drumurilor publice, pânã dupã alegerile locale, chiar dacã,pentru noi, acest lucru poate conduce la neîncadrarea în termenele de executie si plata penalitãtilor aferente.
În numele întregului colectiv al SC Zona D SRL,
Tamas Todor Administrator