Primãria Municipiului Petrosani a luat act de comunicatul de presã emis de societatea comercialã ”Zona D”,  referitor la faptul cã este luatã în calcul posibilitatea suspendãrii lucrãrilor la contractele de investitii publice, si dorim sã facem câteva precizãri:
1.Primãria Municipiului Petrosani, prin compartimentele specializate, a rãspuns nemultumirilor  cetãtenilor municipiului, sesizãrilor venite de la acestia. Conform reglementãrilor legale, Primãria Municipiului Petrosani a recurs la sanctiuni dupã mai multe încercãri de a solutiona problemele pe cale amiabilã, încercãri rãmase fãrã rãspuns din partea SC ApaServ Valea Jiului.
Astfel, pentru o serie de neconformitãti, inspectorii din compartimentul de specialitate au  acordat douã sanctiuni contraventionale beneficiarului proiectului de investitii, respectiv SC ApaServ Valea Jiului. Sanctiunile nu au fost acordate societãtii ”Zona D”, firma care efectueazã reabilitarea retelelor de apã si canalizare, întrucât rãspunzãtor de neconformitãti este beneficiarul, adicã SC ApaServ Valea Jiului.
Mentionãm cã toate controalele în teren au fost efectuate la solicitarea locuitorilor municipiului Petrosani, iar neconformitãtile reclamate de acestia s-au confirmat în teren. Administratia localã a adus la cunostinta conducerii SC ApaServ Valea Jiului problemele rãmase în urma lucrãrilor, dar acestea nu au fost remediate si au afectat grav comunitãti întregi din municipiu.
2.Primãria Municipiului Petrosani nu are si nu a avut niciun diferend cu SC Zona D ori cu alt investitor, iar activitatea firmei nu este în nici un fel îngreunatã sau afectatã în vreun fel de administratia publicã localã, în conditiile în care sunt respectate toate reglementãrile legale. Relatiile de colaborare dintre municipalitate si ”SC Zona D” au fost foarte bune la toate proiectele de investitii derulate în comun, iar Primãria Petrosani încurajeazã si sprijinã orice investitie si orice societate care creeazã locuri de muncã si contribuie la dezvoltarea zonei.
În acelasi timp, Primãria Municipiului Petrosani nu poate accepta sã fie afectate integritatea si calitatea vietii cetãtenilor municipiului, nici prin decizii luate de persoane care au un partizanat politic, nici în urma unor presiuni, de orice naturã ar fi acestea.
3.Primãria Municipiului Petrosani face apel la calm si la respect fatã de oricare membru al comunitãtii, fie el permanent sau aflat doar temporar în orasul nostru. Nicio referire la reactii agresive cu privire la vreo persoanã, indiferent de rasã, religie, etnie sau origine nu este recomandatã.
Primãria Municipiului Petrosani îsi respectã contribuabilii si îi asigurã cã actioneazã în interesul lor, fãrã a urmãri escaladarea vreunui unui conflict nici între administratie si firmele private, nici între prestatorii de servicii si beneficiari.
PRIMAR, TIBERIU IACOB-RIDZI